Sport

2013.01.07. 12:47

Iszlai Bence élvezi, hogy ő dönthet

A Haladás védekező középpályása, az ősszel négyből négy büntetőjét értékesítő Iszlai Bence cseppet sem stresszel a tizenegyesek előtt, ellenkezőleg: kifejezetten feldobja a feladat.

Pum András

Iszlai Bence ősszel 16 bajnokin, valamennyi alkalommal kezdőként lépett pályára a Szombathelyi Haladásban, csupán egyszer, eltiltás miatt hiányzott a csapatból. A 22 esztendős futballista az egyik legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtotta a középpályán, emellett négy gólt is szerzett - valamennyit büntetőből. Fiatal kora ellenére rutinos rókákat hidegvérrel lövöldözi a tizenegyeseket.

 

Iszlai Bence alapembere a Haladásnak (Fotó: Benkő Sándor)

- Igyekeztem aktívan eltölteni a téli szünetet, ami nem is volt nehéz, mert a klubtól kapott edzésprogram miatt eleve mozognom kellett - mondta Iszlai Bence a www.haladas.hu oldalon. - Becsülettel végigcsináltam a feladatokat, magammal szúrtam volna ki, ha ellazsálom a munkát. Emellett a barátaimmal több kispályás tornán is részt vettem, nem is elsősorban az eredmény, hanem a jó hangulat volt a fontos. Ami az őszi teljesítményemet illeti: a csapathoz hasonlóan nekem is voltak jó meccseim, és akadtak hullámvölgyeim. Mindenesetre a szakmai stáb tagjai megdicsértek, úgy fogalmaztak: alapembere vagyok a Haladásnak. Tavasszal is legalább az őszihez hasonló produkcióval szeretnék előrukkolni. Remélem, a csapattal előre tudunk lépni a tabellán, miután sűrű a mezőny, egy-egy győzelemmel négy-öt helyet is lehet ugrani. Szerintem reális cél lehet a 3-6. hely valamelyikének megszerzése.

- Ősszel négyből négy büntetőt belőtt, láthatóan alacsony pulzusszámmal. Nem izgul?

- Egyáltalán nem, inkább kihívásnak érzem a tizenegyeseket, feldob a dolog - élvezem, hogy a kapussal szemben állok, én én dönthetek. Nincs taktikám. Illetve van. Odaállok és eldöntöm, hogy berúgom... Egyébként nem gyakorlom naphosszat a tizenegyeseket, a bajnokit megelőző utolsó edzésen a büntetőkre kijelölt három ember lövöldöz. Mióta Kenesei Krisztián az NB II-es csapathoz került, azóta előreléptem elsőszámú ítélet-végrehajtóvá. Gondolom ez addig lesz így, amíg nem hibázok. Eddigi játékos-pályafutásom során erre még nem volt példa.

- Szerdán kezdődik a felkészülés. Kevés labdarúgó várja a téli alapozást...

- Nekem sem a kedvencem, viszont várom már az edzéseket. Ugyanis remek kis társaság a mienk, öröm lesz végre a többiekkel találkozni. Persze tisztában vagyok vele, hogy szükség van a kemény munkára, azt muszáj végigcsinálni. Szóba került a külföldi edzőtábor lehetősége, ami igazán remek lenne, a műfű az ember derekát, bokáját, térdét alaposan megviseli. Sokkal jobb lenne 15-20 fokban tréningezni, és mellette komoly csapatok ellen felkészülni a tavaszra.

- Bár nyáron nagyobb a játékosmozgás, télen is sokan váltanak csapatot. Ön iránt most volt külföldi érdeklődő?

- A menedzsereim nem szóltak, úgyhogy eddig biztos nem. Mindenesetre úgy vagyok vele, hogy először hétről-hétre nyújtsak kiemelkedő játékot, legyek stabil NB I-es játékos, aztán később is ráérek országot váltani. Ha rajtam múlna, nem ugranék nagyot, kezdetnek a belga-holland vonal tökéletesen megfelelne, aztán később lehet, még feljebb lépnék. De most az a legfontosabb, hogy tavasszal egy nagyot ugorjunk a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!