Sport

2013.01.22. 17:38

Kilenc kőszegi a speciális olimpián

Január 29. és február 5. között a dél-koreai Pjongcsangban rendezik a speciális téli olimpiát. A rangos erőpróbán ott lesz a magyar válogatott, a keretben kilenc kőszegi sportolóval.

Tóth Gábor

A téli speciális olimpián 113 ország mintegy 3300 fogyatékkal élő sportolója méri össze tudását. A családtagok, hozzátartozók mellett várhatóan ezer sajtómunkás és 7800 önkéntes, szervező lesz jelen a tizedik ilyen jellegű viadalon. Magyarországról 45 fős delegáció utazik Dél-Koreába - köztük lesznek a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény sportolói, pedagógusai.

A padlóhoki-válogatottban Zelenák Balázs, Zelenák Szabolcs, Döbrösi Ferenc, Gerencsér Gábor, Horváth Miklós, Treininger Zsolt, Maizner Zoltán és Németh Balázs kapott helyet, edzőként  Pintér  István kíséri a társaságot. A hófutóknál Sőre Zoltán teheti próbára a tudását,  aki Barabásné Győrvári Adrienn segítségére támaszkodhat.

 

 

A speciális téli olimpiára utazó magyar delegáció Áder János köztársasági elnökkel az eskütétel után (Fotó: MTIBeliczay László)

A kőszegi csapat csütörtökön utazik Budapestre, az éjszakát a fővárosban tölti, majd pénteken 11.30-kor száll fel a repülőgépre. A repülő - Helsinki érintésével - 16 órás út után száll le Szöulban. Aztán következik még három óra buszozás Pjongcsangig. A versenyek előtt négy napjuk lesz arra a magyar résztvevőknek, hogy városnézéssel, kulturális programok megtekintésével kipihenjék magukat, és megszokják a nyolc órás időeltolódást. A magyar delegáció február 7-én tér haza.

- Ütőképes kis csapatunk van padlóhokiban, egy kis szerencsével igazán jó eredményt is elérhetünk  - fogalmazott Pintér István. - Hófutásban nagyon sűrű a mezőny, ott is bármi előfordulhat. A gyerekek becsülettel felkészültek, tudom, mindent megtesznek majd azért, hogy méltóképpen képviseljék a magyar színeket.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!