Sport

2013.01.19. 14:03

Kulcsár: Szombathelyen is vannak rosszindulatú szurkolók

Kulcsár Kornél saját bevallása szerint is nehéz eset, de állítja: nem bulizik annyit, mint régebben. Az egy éve Kaposvárról szerződtetett középpályás úgy látja, Szombathelyen is akad egy-két rosszindulatú szurkoló, személyes céljai között szerepel, hogy stabil csapattag legyen a Haladásban.

Pum András

- Több szakember is állította már, hogy az egyik legtehetségesebb magyar fiatal futballista vagy, ugyanakkor a veled dolgozó edzők rendre problémás játékosként beszéltek rólad. Igazuk van?

- Igen, több edzőmtől hallottam ezt, és mondjuk nem is mondtam soha, hogy könnyű eset vagyok, ezt vállalom. De én is szeretném kihozni magamból a legjobbat. Többször hátráltatott sérülés, most éppen a bokaszalag-szakadás, nagyon remélem, hogy hamar százszázalékos leszek, és teljes intenzitással tudok edzeni - mondta Kulcsár Kornél a csakfoci.hu-nak.

- A hírek szerint klubrekordért igazoltak le tavaly, ennek ellenére mégis szinte periférián vagy Szombathelyen. Miért alakult így? 

- Sok mindent nem tudok erre mit mondani, csak annyit, hogy nagyon bízom benne, hogy téltől másként lesz. Játszani szeretnék, be akarom verekedni magam a csapatba. Remélem, hogy több játéklehetőséget kapok. Én sem azért igazoltam ide, hogy a kispadon üljek.

- Köztudott veled kapcsolatban, hogy nem vagy az az otthonülő típus. Te magad is elismerted, előfordult, nem a legsportszerűbben múlattad az időt. Mi a helyzet ezzel mostanában? 

- Amiről beszélünk, az a múlt. De melyik az a futballista, akár fiatalabb, akár idősebb, aki nem jár el bizonyos időközönként szórakozni? Ez a dolog a régen volt, én is elismertem, hogy volt olyan időszak, amikor túlzásba estem. Ha mondjuk egy győztes meccs után néha elmegyünk a csapatból többen bulizni, én abban nem látok semmi kivetnivalót. Azt gondolom, nincs már velem probléma ebből a szempontból.

 

Kulcsár Kornél szerint technikai tudása kiemelkedik a mezőnyből

 

 


- Megbántad, hogy korábban így kitárulkoztál?


- Ezt akkor nem azért mondtam, mert ezzel akartam vagány gyerek lenni. Jobb lett volna, ha hazudok, ha azt mondom, hogy nem volt ilyen, nem vagyok ilyen? Szerintem nem.

- Volt egy másik furcsa sztori veled kapcsolatban az ősszel. Néhány meccsre az NB II-be küldtek, miután sérülést okoztál a csapattársadnak egy edzésen.

- Szerencsétlen szituáció volt, egy becsúszásnál jobban megcsúsztam a füvön, eltaláltam Nagy Dánielt, aki megsérült, az esetet pedig szándékosnak ítélték meg. Engem leraktak az NB II-be, aztán Pakson két, Győrben egy gólt szereztem, utána visszakerültem.

- Nagy Dániel is neheztelt rád utána?

- Nem volt semmi harag, ő sem érezte szándékosnak, ráadásul vele kimondottan jóban vagyok. Sajnálom is, hogy elkerült Szombathelyről.

Képességeket tekintve ugye sokan a legjobbak közé sorolnak itthon a korosztályodban. Te hogy látod magadat, szigorúan az adottságaidat figyelembe véve?

- Nem akarok nagyképű lenni, de a technikai tudásom a jobbak közé tartozik, talán ki is emelkedik a mezőnyből. És ezt nagyon szeretném bizonyítani a Haladásban.

- Nemrég jöttél haza Belgiumból, ahol a Lierse-nél vettél részt próbajátékon. Szerződést viszont nem kaptál.

- Más világ. Fizikálisan mindenképpen az volt a számomra, ebben a tekintetben sokkal előrébb tartanak nálunk, az erőnlétre nagyon nagy hangsúlyt fektetnek. Technikailag ellenben biztos, hogy nem jobbak, mint a magyar játékosok - legalábbis akikkel én találkoztam kint. A Lierse egy kicsi klubnak számít a belga élvonalban, nem az Anderlechtről beszélek.

A nem megfelelő állapotoddal indokolták, hogy nem kaptál szerződést, viszont a kiutazás előtt arról volt szó, hogy azzal nem lehet gond, mert Fazekas Róbert készít fel. Ezek szerint nem volt elég a különedzés?

- A sérülés után nagyon óvatosan kellett elkezdeni a munkát, sokáig csak felsőtestre dolgozhattam. Mivel a lábamat sokáig nem terhelhettem, így egyszerűen nem maradt idő arra, hogy olyan gyakorlatokat végezzek, amelyek a megfelelő erőnlétet biztosították volna nekem odakint.

Korábban olasz lehetőségeid voltak.

- Még a Kaposvár játékosaként hívott a Pescara próbajátékra, de kint derült ki, hogy csak a második csapatuk. Ha ezt tudjuk, nem mentünk volna ki Balázs Benjáminnal. Utána a Lecce szeretett volna megnézni, de éppen a tesztelés előtt sérültem meg.

- Mennyire szerepel a vágyaidban most a külföld?

- Először azt kellene elérnem, hogy stabilan játsszak a Haladásban, minden másra csak akkor lesz esélyem. Persze, szeretnék egyszer külföldön és válogatottban is játszani, de tudom, hogy ehhez előbb a Haladásban kéne bizonyítanom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!