Sport

2013.01.05. 16:53

Nem mondott le a Haladás Barcziról

Szombathely - Bár a Haladás elsőszámú kiszemeltje, Barczi Dávid vasárnap belgiumi próbajátékra utazik, Artner Tamás (még) nem mondott le a játékosról. A vasiak január 9-én, fél tízkor kezdik el a téli alapozást.

Pum András

Az Újpest FC hivatalos honlapján péntek délután az alábbi hír jelent meg: "Vasárnap két középpályásunk, Barczi Dávid, valamint az elmúlt egy évben kölcsönben Siófokon szereplő Egerszegi Tamás, a jelenleg belga másodosztályban játszó Sint-Truidense VV csapatához utazik. Amennyiben a két játékos sorsáról megegyezés születik, a tavaszi idényben kölcsönben mindketten az STVV mezében léphetnek majd pályára."

Barczi Dávid: Haladás helyett Belgium?

A zöld-fehérek számára természetesen Barczi Dávid miatt érdekes az információ, hiszen Artner Tamás, a Hali mestere korábban azt nyilatkozta, szívesen látná a fiatal játékost Szombathelyen. Az újpesti hírből az nem derült ki, hogy próbajátékra vagy rögtön tárgyalni utazik a két focista, mindenesetre a tény, tény: elképzelhető, hogy Barczi tavasszal Belgiumban futballozik tovább. Egy biztos: a Haladás január 9-én, jövő szerdán kezdi el a munkát a tavaszi szezonra, nagy valószínűséggel tehát - egyelőre? - Barczi nélkül.

Jövő szerdán kilenc órára jönnek a játékosok, fél 10-kor kezdődik az első edzés - tudta meg Artner Tamástól a www.haladas.hu - Rossz idő esetén az akadémia műfüves pályáján lesz a tréning, ha kedvező lesz az időjárás, akkor viszont a Kondics utcában készülünk. Vérvétel is szerepel a programban, amit vagy aznap vagy csütörtökön ejtünk meg - hasznos tudni, milyen állapotban vannak a játékosok. Ami Barczi Dávidot illeti: ma is beszéltem vele, elmondta, hogy élő szerződése van Újpesten, a tulajdonos pedig azt szeretné, ha Belgiumban játszana tavasszal. Ennek ellenére nem mondtunk le róla, megvárjuk a kinti fejleményeket - nem titok, ő az elsőszámú kiszemeltem. Azonban ha a szerződtetése kútba esik, megyünk tovább a neveken, hiszen van még néhány játékos a listámon. Mint azt már korábban is említettem, elsősorban Nagy Dániel helyére, a támadónégyes jobb oldalára keresek játékost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!