Sport

2013.01.17. 18:27

Roncsderbi: Kenesei triplája

Szombathely - Tavaly már zsinórban harmadszor nyerte meg az országos roncsderbibajnokságot széria kicsi kategóriában Kenesei Gábor. A szép eredménysor egy mindössze 20 esztendps újperinti fiatalembert takar.

Tóth Gábor

A sportág kedvelői közül sokan felkapták a fejüket Kenesei Gábor eredményeire. A szombathelyi Autó-Crash SE versenyzője ötödik éve roncsderbizik. Első évében másodikként zárt, majd egy bronzérem következett, aztán zsinórban három bajnoki cím. Kenesei Gábor széria kicsi kategóriában, vagyis az 1600 köbcenti alatti autók versenyében bizonyul évről évre a legjobbnak, jelenleg egy Mazda 323-assal szomorítja ellenfeleit.

A 20 esztendős Kenesei Gábor egyelőre roncsderbizik – az autóversenyzés nála már életforma. Fotó: Auto-Crash SE

– A családban minden az autók körül forog, hiszen édesapámnak van egy autóbontója, én például már 10 évesen tanulgattam vezetni – utalt a kezdetekre Kenesei Gábor, aki egyébként a Savaria Szakképző diákja, autószerelő szakon tanul. – Az első autóm nem nekem készült, ám a vevő végül nem vitte el, így én ültem a volán mögé, és 15 évesen kipróbáltam a roncsderbit. Egyből beleszerettem – igaz, az első borulásomnál nagyon megijedtem. A sikerek gyorsan jöttek. Az első bajnoki címem sima volt, kilencből hét futamot megnyertem. 2011-ben és 2012-ben viszont csak az utolsó futamon sikerült kicsikarnom az összesített győzelmet. Ez a sportág nagyon költséges. Évről évre új autókat építünk, minden futam után javítgatjuk a járműveket. Az én Mazdám például több mint félmillió forintot ér. Ráadásul a futamokra is el kell utazni. A szüleim anyagi támogatása nélkül nem tudnék versenyezni. Az utóbbi években egyébként már igyekeztem kivenni a részemet az autó tervezéséből, elkészítéséből és a javításából is. Erős a bajnokság mezőnye, jók az autók, ügyesek a pilóták, remek test-test elleni küzdelmeket vívunk. A családom mellett a csapatársaim segítsége is nagyon kellett a bajnoki címekhez. Ha szükség volt rá, akkor a társak segítettek a futamokon, ráadásul a tapasztaltabb pilótáktól igyekszem tanulni is. Az álmom az, hogy egyszer majd feljebb lépek és a ralikrosszban versenyzek. Igaz, még nem ártana némi tapasztalatot szerezni. Egyébként az autóversenyzés nálam nemcsak hobbi, hanem már életforma – zárta szavait Kenesei Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!