Sport

2013.01.07. 18:05

Woki Zoltán kiszáll a szervezőmunkából

Szentgotthárd - A szentgotthárdi futóélet kulcsfigurája a Csatafutások szervezője, a CERR-Cup nemzetközi futóverseny-sorozat kitalálója és elnöke, a VOSSEN-Szentgotthárd vezetője, Woki Zoltán úgy döntött, hogy befejezi a futással kapcsolatos tevékenységeit.

Horváth Erika

Woki Zoltán nyolc éve alapította meg a VOSSEN-Szentgotthárd Sportegyesületet, amelynek égisze alatt 2025-en versenyeznek - elsősorban utcai futóversenyeken. A 2012-es évben a különböző korcsoportokban 22 első, 22 második és 30 harmadik helyezést gyűjtöttek. A szintén Woki Zoltánhoz köthető, nemzetközi hírnévnek örvendő Csatafutás még régebbre nyúlik vissza, hiszen tavaly már a tizedik, jubileumi versenyt rendezték. És ott van a CERR-CUP, Ausztria, Szlovénia és Magyarország közös, nemzetközi futóverseny kupasorozata, amelyet szintén Woki Zoltán elnökölt. Ő álmodta meg, indította el 2006-ban, ő hangolta össze a versenyeket, vezette a pontversenyt, működtette a honlapot, s teremtette meg az anyagi feltételeket. A tavalyi 12 versenyes sorozatban 240-en vettek részt, legtöbben Vas megyéből.

Woki Zoltán úgy döntött, hogy egy futással kapcsolatos korszakot lezár az életében. Fotó: Szendi Péter

És most mindennek vége?

- Egyre jobban apadnak a források, egyre nehezebb szponzorokat találni, pályázni, embereket bevonni a szervezőmunkába, egyre kevesebben akarják feláldozni szabadidejüket a közösségi munkáért. Több mint tíz éve végzek önkéntes munkát több területen a futóélet szervezésében, és hat éve a PRONAS-nál is. Ilyen mennyiségű társadalmi munkát a továbbiakban már nem tudok vállalni a futóéletben - világította meg döntése hátterét Woki Zoltán. - Még elég sok a bizonytalanság, nincs nagy tülekedés a feladatokért. Mivel a CERR-Cup programjában többségében osztrák futóversenyek szerepelnek, illene az osztrákoknak átvenni. De egyelőre nincs jelentkező, így nagy valószínűséggel megszűnik. A Csatafutás megszervezése óriási munka, de van esély arra, hogy valaki folytatja. A futószakosztály továbbvitelén Edina lányom gondolkodik - csak hát ő Grazban jár egyetemre. Én változatlanul indulok majd futóversenyeken, de csak úgy, ahogy a többiek: lefutják a távot, hazamennek és kész. Nem tudom és nem is akarom ennyi év után tovább vállalni, hogy a futással kapcsolatos szervezésekre 700800 órát szenteljek évente a szabadidőmből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!