Sport

2013.02.14. 18:35

Nem lehet hibázni - Nyíregyházán játszik a Szombathely

Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság 20. fordulójában a győzelmi kényszerben lévő SZOVA-Trend Optika KC Szombathely pénteken, 18 órakor a Nyíregyháza vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Mozgalmas napok vannak a szombathelyi együttes mögött, ugyanis ismét légióst cseréltek: Janou Rubin távozott, a helyére hétfőn érkezett Debrecenből Brian John Stafford. Az új amerikai kettes beépítésére sok idő nem jutott, pénteken már élesben kell bizonyítania. Ráadásul nagyon fontos meccsen, hiszen ha a Falco (7., 910) be akarja verekedni magát a legjobb öt közé, akkor Nyíregyházán nem hibázhat. Ami bizonyára nem lesz könnyű, hiszen a tabella 11., utolsó előtti helyén szerénykedő NYKK mind a hét győzelmét hazai pályán gyűjtötte be - csupán a Jászberény és a Paks távozott tőle győztesen. Az elmúlt napok, hetek eredményei viszont azt bizonyítják, hogy a Szombathely kilábalt a hullámvölgyből, hiszen a Kaposvárt kétszer is megverte, és a Szolnoknak is okozott kellemetlen perceket.

Nagy szükség lesz Szanati Mátyás védőmunkájára (Fotó: Kiss Teodóra)

- Sok időnk nem volt Stafford beépítésére, de intelligens, motivált játékos, gyorsan beilleszkedett a közösségbe - árulta el Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Az kiderült róla, hogy jól lát a pályán, jól passzol, jól védekezik, biztos kézzel dob, nincs gond az erőnlétével és formájával sem. Vagyis nagy segítségünkre lehet. Természetesen itt egy kicsit kötöttebb feladata lesz, mint Debrecenben volt, amit azért még meg kell szoknia. A Nyíregyháza masszív csapat, de nem verhetetlen. A kezdőötöse nagyon jó; elsősorban az irányítóra, Neslonra kell ügyelnünk, de a másik két légiós, Davis és Berkis is remek játékos. A magyarok közül pedig Mohácsi képes ponterős kosárlabdára. De ha a saját ritmusunkban játszunk, végig nagy tempót diktálunk, akkor megszerezhetjük a számunkra oly fontos győzelmet. A motivációval nincs gond, bízom benne, hogy a fiúk az elmúlt hetekben mutatott teljesítménnyel rukkolnak elő.

A Falco már csütörtökön délután útra kelt. A csapat Nyíregyházán töltötte az éjszakát, és a meccs előtt dobóedzést tart az NYKK csarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!