Sport

2013.03.29. 17:45

A Haladás II végül nyert a Baja ellen

Az NB II. 20. fordulójában a Haladás II. 0-1-ról fordítva, nagy küzdelemben 3-2-re verte a sereghajtó Baja együttesét. Simon, Medgyes és Kulcsár lőtte a gólokat.

Pum András

Baja - Szombathelyi Haladás II.  2-3 (1-2). Baja, 50 néző, NB II-es bajnoki-mérkőzés, vezette: Barna.

Haladás II.: GŐCZE - Angyal, JAGODICS B., FÜREDI, HALMAI, Farkas  -  HANZL, KULCSÁR (Tóth L., 70.), Medgyes  (Tóth D., 85.)  - SIMON A., Ugrai (Dallos, 89.). Edző: Tóth László.

Miután a vasi csapatot szállító busz GPS-e egy olyan útra akarta kalauzolni a szombathelyieket, amely meg sem épült, öt óra alatt értek Bajára a zöld-fehérek. Így mindössze negyedórájuk maradt a bemelegítésre.

Kulcsár  tanárian tekert a bal felső sarokba

A bajaiak nekiestek ellenfelüknek,  és egy védelmi hiba után a 13. percben megszerezték a vezetést (1-0). Ezt követően is támadásban maradtak  és szép akciókat is vezettek  egészen a félidő derekáig. A  34. percben Kulcsár zseniálisan indította Simont, aki egy csel után 17 méterről a kapu közepébe lőtt (1-1).

A 42. percben Farkas passzolt Medgyeshez,  a támadó 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-2). Szünet után  a 60. percben  a kaputól 18 méterről szabadrúgáshoz jutott a Haladás: Kulcsár  tanárian tekert a bal felső sarokba (1-3).  A 74. percben egy újabb vasi védelmi hibát  büntetett a hazai gárda (2-3). A Baja mindent egy lapra feltéve támadott, mégis Simon András és Ugrai szerezhetett volna gólt. A szombathelyiek nagyobb arányban is nyerhettek volna a jól küzdő bajaiak ellen.

Gólszerzők: Szénási a 13., Cokic a 74., illetve Simon A. a 34., Medgyes a 42., Kulcsár az 60. percben.

Tóth László:  - Az irreális körülményekhez alkalmazkodva megérdemelten győztünk.  Nem tudom, mit nyilatkoztam volna, ha ezen a pályán pontokat veszítünk, de hogy botrányosat, az biztos.

Tudósított: Balogh Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!