Sport

2013.04.15. 16:58

Bemutatkozott a Viktória új trénere

Hétfő délután megtartotta első edzését Mitterstiller Csaba, a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapatának új edzője. A trénernek tíz meccse van a bizonyításra.

Pum András

Mitterstiller Csaba tavaly még az osztrák Südburgenland női csapatát irányította, hétfőtől pedig már a Viktória edzője. A tréner előzőleg két napot gondolkodott, mire döntött.

- Miután megnéztem a Femina elleni bajnokit,  még két napot töprengtem, mire igent  mondtam - tudtuk meg Mitterstiller Csabától.

- A munka mellett szólt, hogy nem szoktam megfutamodni a feladatok elől, hiszem, hogy tudok segíteni. Másrészt Markó Edinát húsz, Barczi Csaba elnököt harminc éve ismerem. A Femina elleni meccsen azt láttam, hogy a csapat jó, de lényegesen jobb is lehetne. A keret összetételén  biztosan nem változtatok. Megadom az irányvonalat, a  taktikát,  de a lányoknak kell megtölteniük kreativitással. Úgy érzem egyébként, hogy elsősorban lelki munícióra van szükség, van  egy gát a játékosokban. Elsősorban labdarúgóként tekintek rájuk, aztán nőkként. Ez azt jelenti, hogy ha nem tetszik valami, a szemükbe mondom, nem beszélhetek mellé. Tíz meccsem van a bizonyításra, most úgy érzem magam, mint egy sziklaugró, aki az óceánba veti magát és bízik benne, hogy jól számítja ki az ívet és egy hullámra érkezik.

Mitterstiller Csaba Soós Adriennek (balról) és Harsányi Andreának magyarázza az elképzeléseit

- Több név is felmerült, többek között az döntött Csaba mellett, hogy dolgozott már női csapatnál. Tudja tehát, hogy mi a különbség egy női és egy férfiegyüttes irányítása között. Miután több helyen is dolgozik, megegyeztünk, ha nem ér rá, én tartom helyette az edzést - jelezte Markó Edina, a Viktória szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!