Sport

2013.04.24. 16:15

Junior birkózó ob-érmek: Lukács-Farkas András a 74 kiló bajnoka

Szigetszentmiklós - Egy aranyat és két bronzérmet szereztek a Haladás VSE birkózói a szabadfogású junior országos bajnokságon.

Horváth Erika

A nyolc súlycsoportban összesen 84 indulót számláltak a szigetszentmiklósi ob-n. A Haladás VSE három versenyzőjének sikerült felverekednie magát a dobogóra. A 74 kilósoknál Lukács-Farkas András három győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet. Technikai tussal verte a gyöngyösi Jánbort és a nagyszénási Csíket is, a döntőben a Kertváros-Vasas versenyzőjén, Szabó Noén pedig három menet után, pontozással kerekedett felül (2-1). Veréb István edző még két aranyat remélt, de két bronz lett belőle. A 84 kilós Ligeti Richárd tussal verte klubtársát, Mihály Somát, három orosházi ellenfele közül Gazdánt és Szélt pontozással, Pusztait technikai tussal győzte le. Az egy vereségét a későbbi bajnok Nagy Mihálytól (ESMTK-Vác) szenvedte el. Az első menetet a vasi fiú nyerte, a másodikban viszont hibázott, és ellenfele két vállra fektette. A 120 kg-ban Wittmann Kristóf három menetben nyert a diósgyőri Bacsó, kettőben a diósgyőri Dévay ellen. A döntőbe jutástól három menetes nagy csatában a szegedi Kahr ütötte el. Harmadik helye ellenére Kristóf végzett az élen a válogató versenysorozatban, így ő képviselheti hazánkat a nehézsúlyban az idei világversenyeken.

A Haladás VSE junior ob-érmes birkózói. Balról: Wittmann Kristóf, Lukács-Farkas András, Veréb István edző, Ligeti Richárd. Fotó:  Horváth István

A csapatversenyt a Szigetszentmiklós nyerte 24 ponttal az Orosháza (18) és a Haladás (15) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!