Sport

2013.04.23. 14:23

Két röplabdás vasi győzelem

Vas megye - Mindkét szombathelyi NB II-es női röplabdacsapat jól vette a rájátszás utolsó előtti fordulójának akadályát. A VSA Kalocsán is megőrizte veretlenségét, a HVSE-SZoESE itthon verte magabiztosan a Dabroncot.

Horváth Erika

Kalocsa SE-Vasi Sport Akadémia 1:3 (-16, 21, -26, -14)

Kalocsa, NB II-es női röplabda-rájátszás, vezette: Dunszt, Baracsi.

VSA: Németh, Takács, Mikos, Simon, Kiss, Gőczi. Csere: Nagy (liberó), Bokor. Edző: Mucsi Péter.

Fej fej melletti játék után az első  játszma közepén robbantott a vasi együttes  és állva hagyta riválisát (16-25).  A második szettben 17-17-ig haladt együtt a két csapat, aztán a lelkes kalocsaiak felülkerekedtek a többet is hibázó vendégeken (25-21). Nagy csatát, parázs labdameneteket  hozott a következő játékrész, a kiélezett  végjáték a VSA-nak sikerült jobban  (26-28).  Ez letörte a hazaiakat, míg a szombathelyiek erőteljes  játékkal,  bő negyedóra alatt lezárták a mérkőzést (14-25). Junior: 0:3 (-13, -14, -14)

Koronczai Lilla jól irányította a HVSE-SZoESE csapatát. Fotó:  Unger Tamás

Haladás VSE-SZoESE-Dabronc 3:0 (17, 24, 15)

Szombathely, NB II-es női röplabda-rájátszás, vezette: Barabás, Őri.

HVSE-SZoESE: Koronczai, Szalontai P., Bodovics, Szalontai E., Erdősi, Werkman.  Csere: Horváth (liberó), Halmosi, Simon F.  Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, jó, felszabadult játékkal magabiztosan nyerték az első játszmát a szombathelyiek az Ajkáról erősített dabronciak ellen (25-17). Megnyugtató előnyre tettek szert a második játékrészben is, de ezután lankadt a koncentráció. Elsősorban a gyenge nyitások miatt felzárkózott a Dabronc, de a szoros végjáték a hazaiaké lett (26-24). A harmadik szett kimenetele már egy pillanatig sem volt kérdéses. Koronczai Lilla pontos labdáiból sorra szerezték a pontokat az ütőjátékosok (25-15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!