Sport

2013.05.22. 13:52

A legjobbak teniszeztek

Remekül teniszeztek, Szabó Fruzsina ismét győzött, Szabó András pedig a harmadik lett a Tavaszi 10-ek Bajnokságán.

Tóth Gábor

Az esztendő egyik legrangosabb országos utánpótlástornáján, a Tavaszi 10-ek Bajnokságán a Savaria TC két válogatott játékosa képviselte a vasi, szombathelyi színeket: az L14-es ranglistát vezető Szabó Fruzsina és az F14-es ranglistán 5. Szabó András. A verseny öt napig tartott, csak az országos ranglistán legelőkelőbb helyezéssel rendelkező tíz 12-14 éves teniszező nevezhetett körmérkőzés döntött a sorrendről.

A Savaria TC két érmese, Szabó András és Szabó Fruzsina (Fotó: Savaria TC)

Szabó Fruzsina esélyeshez méltó teljesítményt nyújtva mind a kilenc meccsét megnyerte, magabiztosan lett első. Ezzel triplázott, hiszen az L12, és a tavalyi L14-es győzelme után idén ismét elhódította a trófeát. A fiúk mezőnye nagyon erős, kiegyensúlyozott volt, a végére hármas holtverseny alakult ki.

Két társához hasonlóan Szabó András is hét győzelemmel és két vereséggel zárt. A szettek és gémek arányának kiszámítása után kiderült, hogy András a dobogó harmadik fokára állhat. Nagy siker a Savaria TC számára, hogy az év egyik legrangosabb korosztályos versenyéről egy arany- és egy bronzéremmel tértünk haza. - Fruzsina és András teljesítményével is maximálisan elégedett vagyok - értékelt Szabó Péter szakedző.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!