Sport

2013.05.08. 17:52

Arany a karate Eb-ről

A táplánszentkereszti Kiss Gréta junior aranyéremmel tért haza a JKA Karate Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A németországi Koblenzben rendezték meg a JKA karate Európa-bajnokságot. A rangos nemzetközi eseményre több mint 20 ország válogatottja nevezett junior és felnőtt korcsoportban, egyéni és csapat formagyakorlatban, valamint küzdelemben. Vas megyéből ketten kerültek be a magyar válogatottba: Kassai Gergely és Kiss Gréta - mindketten a Tápláni KSE versenyzői, edzőjük Németh András.

Kiss Gréta a juniorcsapattal nyert Európa-bajnoki trófeával (Fotó: Tápláni KSE)

 

Kassai Gergelyt egyéni küzdelemben nevezték. Nemzetközi versenyen először indult a felnőttek között, nem sikerült dobogóra állnia.Kiss Gréta a juniorok között első mérkőzésén egy szerb, második meccsén egy norvég lányt győzött le. Az elődöntőbe kerülésért nagy csatában, szoros mérkőzésen kikapott belga ellenfelétől. 

Csapatküzdelemben is szerepelt  harmadmagával kiválóan teljesített. A magyar junior válogatott a szerbek és az oroszok magabiztos legyőzése után a döntőben a hazai pálya előnyét élvező németeket verte el 3-0 arányban, így Európa-bajnoki címet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!