Sport

2013.05.31. 15:18

Érmek a karate Eb-ről

Egy ezüst-, és egy bronzéremmel tértek haza vasi versenyzők a korosztályos JKA Karate Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A 24 ország több mint 400 versenyzőjét felvonultató szerbiai korosztályos JKA Karate Európa-bajnokságon a Magyar JKA Karate Szövetség 47 fiatallal képviseltette magát - Vas megyéből Mesics Bertalan (Sárvári SKE), Berta Dániel (Tápláni KSE) és Kassai László (Tápláni KSE) került be az utazó keretbe. 

Az ifjú karatékák formagyakorlatban, illetve küzdelemben mérték össze a tudásukat egyéniben és csapatban. Az egyéni számokban a vasi fiúk az első körben elbuktak.




A  vasi válogatottak. Balról Berta Dániel, Kassai László, Mesics Bertalan (Fotó:  Magyar JKA Karate Szövetség)

 


A másnapi csapatversenyekben azonban már komoly szerepet játszottak. Mesics Bertalan csapat formagyakorlatban harmadmagával indult a 13 éves korcsoportban.

Remekül teljesítettek, végül az előkelő harmadik helyen zártak. Berta Dániel két 13 éves társával együtt a csapatküzdelemben versenyzett. Az első körben a cseh, második fordulóban az ukrán csapatot múlták felül. A döntőben az oroszokkal küzdelmes találkozót vívtak; végül a rutinosabb ellenfél győzött, így a magyar csapat ezüstérmes lett. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!