Sport

2013.05.28. 17:32

Most Völgyi Helga nyert

Az ifjúsági lány kalapácsvetők versenyén ezúttal fordított eredmény született, mint egy hete: Völgyi Helga nyert a világ második legjobb eredményével Gyurátz Réka előtt.

Horváth Erika

Az atlétikai MEFOB keretében meghívásos számokat is rendeztek. Az egyik ilyen volt az ifjúsági lány kalapácsvetés (3 kg), amely a korosztály világbajnokságára kiírt válogató versenysorozat második állomását jelentette. Az U18-as világranglista első három helyét elfoglaló magyar lányok közül ezúttal sem indult a veszprémi Bácskay Zsófia. Így a Dobó SE két versenyzője vetélkedett.

Völgyi Helga  73,39 méteres eredménye egy héttel ezelőtt még a világ legjobb eredményét jelentette volna, de akkor Gyurátz Réka 73,44-ra javította a rekordot. Helga tehát csupán 5 centivel dobott ennél kisebbet. Rékának  ezen a versenyen 72,63 méterre szállt a kalapácsa. Még egy válogatóverseny hátra van a hétvégi országos diákolimpián , de a válogatottság kérdése úgy tűnik, eldőlt.

Völgyi Helga eredménye is csaknem a világ legjobbja (Fotó:  Kiss Teodóra)

További meghívásos számokban a vasiak eredményei. A női 100 m gátfutást Juhász Lilla  (Haladás) 14,30-dal fölényesen nyerte. Első lett 3000 m akadályon Kívés Bendegúz (SZoESE) 10:08,70-dal. Férfi kalapácsvetésben indult a szenior korú Fábián Zoltán (Haladás), aki 63,37 méterrel második helyet szerzett.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!