Sport

2013.05.05. 19:31

Németh Zsolt alelnök és a legjobb edző

Budapest - További négy évre az eddigi elnöknek, Gyulai Miklósnak szavazott bizalmat a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) tisztújító küldöttgyűlése. Németh Zsoltot is megerősítették alelnöki tisztségében.

Horváth Erika

A titkos szavazás során az egyedüli elnökjelölt Gyulai Miklós a lehetséges 54-ből 52 voksot kapott, két szavazat érvénytelen volt. A MASZ két alelnökének Szalma Lászlót és Németh Zsoltot, a Dobó SE vezetőedzőjét választották meg. Az új elnökségbe bekerült még Kiss László, Knipl István, Magyariné Oroszi Zsuzsa, valamint Szabóné Molnár Krisztina.

Amellett, hogy ismét megválasztották alelnöknek, az európai szövetségtől a 2012-es  év edzője díját is megkapta a szombathelyi  Németh Zsolt. Fotó: Kiss Teodóra

Az eseményen részt vett Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára, aki Gyulai Miklóssal elismeréseket nyújtott át a sportágért sokat tett edzőknek, sportvezetőknek. Németh Zsolt a 2012-es év legjobb edzőjének járó díjat vehette át, melyet az Európai Atlétikai Szövetség ítélt oda neki azért, mert tanítványa, Pars Krisztián a helsinki Eb-n és a londoni olimpián is aranyérmet nyert kalapácsvetésben. A tavaly 100 éves Nemzetközi  Atlétikai Szövetség (IAAF) elismerő oklevelét kapta - sajnos már csak posztumusz - a Vas megyei Atlétikai Szövetség nemrégiben elhunyt elnöke, dr. Vargyas Csaba. Kiemelkedő sportvezetői munkájáért a Magyar Atlétikáért bronzplakett elismerésben részesült Kelemen Tibor, a Vas megyei szövetség főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!