Sport

2013.05.10. 15:39

Rajtol a teniszbajnokság

Szombathely - Rajtol az OB I-es tenisz csapatbajnokság. A pontvadászatban a Kőszegi SE férfi, és az Epcos-Savaria TC női csapata képviseli a vasi színeket.

Tóth Gábor

A Kőszegi SE két év szuperligás tagság után tért vissza az OB I-be. A bajnokságot két nyolcas (Kelet, Nyugat) csoport kezdi. Az alapszakaszban egyszer játszik mindenki mindenkivel, majd a két-két legjobb folytathatja éremért, feljutásért.

A tavalyi csapatunkból csak Kínál Kristóf távozott  fogalmazott Koltay Árpád csapatvezető.  Szeretnénk érmet szeretnénk, de halványan a feljutásban bízunk. Sajnos két külföldön lévő kulcsjátékosunkra, Enyedire és Sardúra az elején még nem számíthatunk.

A csapat: Jarc Rok, Hirn Stefan, Sardú Déniel, Enyedi János, Úr Csaba, Maitz Pál, Simon Róbert, Lipták János, Szele Mihály, Kovács Marcell, Uzonyi Péter, Devecseri Olivér, Tóth Szilárd.

Hazai program, május 11., 11.00: Kőszeg-Budaörs. Május 18., 11.00: Kőszeg-Veszprém. Július 14., 11.00: Kőszeg-Építők. Július 21., 11.00: Kőszeg-Ábris.

Hosszú idő után van ismét OB I-es női csapata Szombathelynek. Az Epcos-Savaria TC tavaly megnyerte az OB II-es bajnokságot, így léphetett feljebb. Nyolc csapat kezdi a bajnokságot, az alapszakasz után az első négy a felső-, a hátsó négy az alsóházban folytatja.

Saját nevelésű fiatalokra támaszkodunk az első osztályban is  árulta el Szabó Péter vezetőedző.  Merész céljaink nincsenek, szeretnénk megőrizni OB I-es tagságunkat. De a lényeg, hogy a lányok fejlődjenek.

A csapat: Szabó Fruzsina, Tóth Alexandra, Kenéz Nóra, Kenéz Kata, Kiss Dorottya, Miklós Dorottya, Oláh Dorina, Babos Eliza, Prisznyák Anna.

Hazai (Késmárk u.) program, május 12., 11.00: Savaria Pécs. Július 13., 11.00: Savaria-BBTC. Július 20., 11.00: Savaria-DEAC. Július 21., 11.00: Savaria-Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!