Sport

2013.05.24. 16:43

Vasi karatékák a korosztályos Eb-n

A hétvégén Szerbiában rendezik a 2013. évi JKA korosztályos karate Európa-bajnokságot - a mezőnyben tápláni és sárvári versenyzőkkel.

Tóth Gábor

A korosztályos magyar válogatott 47 versenyzővel, 5 edzővel, 5 versenybíróval utazik Krusevac városába. Pénteken már a helyszínen edzettek a fiatalok, szombaton, ma az egyéni versenyszámokat rendezik, végül vasárnap a csapatversenyek zárják az kontinenstornát. Vas megyéből hárman szerepelnek az Eb-n.

A tápláni Karate SE színeit a 13 éves korosztályban az újonc Berta Dániel (egyéni és csapat kumite), a 16-17 esztendős korcsoportban pedig az ötödik korosztályos Eb-jén szereplő Kassai László (egyéni és csapat kumite) képviseli. Németh András tanítványai remek eredményeket értek el az utóbbi időszakban, mindketten megnyerték például az országos diákolimpiát.

Összejöhet nekik egy remek eredmény. A Sárvári SKE a 13 éves Mesics Bertalant delegálta az Eb-re. A többszörös magyar és diákolimpiai bajnok egyéni és csapat formagyakorlatban lesz érdekelt. Edzője, Németh Róbert bízik egy jó eredményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!