Sport

2013.06.01. 21:19

A Haladás II. döntetlent játszott a ZTE FC ellen (fotókkal, videóval frissítve)

Zalaegerszeg, Szombathely - Az NB II. zárófordulójában a Haladás II. 1:1-s döntetlen játszott a ZTE II. vendégeként.

Balogh Gyula

ZTE - Szombathelyi Haladás II. 1:1 (0:1)

Zalaegerszeg, 1500 néző, vezette: Farkas.

Haladás II.: DOMBÓ - Füredi, Szeles, DEVECSERI, Dallos - JANCSÓ, Halmai (Jagodics B., 89.), Németh M. - Grabant (Bölcsföldi, 65.), KULCSÁR (Tóth M., 80.), MEDGYES. Edző: Tóth László.

A 6. percben megszerezte a vezetést a Haladás II. Egy szöglet után Medgyesnek passzolták be a labdát, aki Kulcsárhoz továbbított, a támadó középről, 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0:1). Ezt követően a ZTE nagyon megnyomta a mérkőzést, rengeteg helyzetet dolgozott ki, volt, hogy már Dombó is verve volt, de Medgyes a gólvonalon mentett.

Szünet után az 51. percben egyenlített a kék-fehér gárda. Egy beívelésre Dombó rosszul mozdult ki, és Nánási közelről a hálóba fejelt (1:1). Mindkét gárda előtt adódtak a helyzetek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A zalai csapat egy alkalommal a kapufát találta telibe. A 82. percben a lecserélt Kulcsár levonulás közben megsértette a játékvezetőt, aki ezért kiállította. A 92. percben Füredi megkapta második sárga lapját, ezért kiállította a játékvezető. Az első sárgája túl szigorúnak tűnt, ergó nem volt az. Jó iramú mérkőzésen a Haladás rászolgált a döntetlenre, sőt, győzelmet érdemelt volna.

Kiállítva: Kulcsár a 82., Füredi a 92. percben.

- Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, az egyik legjobb iramú és hangulatú NB II-es meccsünk volt - mondta Tóth László, a Haladás II. trénere. - Két teljesen ellentétes stílusú csapat találkozott egymással, ennek ellenére is kiváló összecsapás volt. Nem túlzok, sok NB I-es meccsnél látványosabb találkozót vívtunk. Egy dolog hiányzott, ami a remek feltételekhez kellett volna: a mérkőzést dirigáló játékvezető minősége. A mi meccseinket soha nem a legjobb formában lévő, legjobb bírók vezetik. Ha mi megtiszteljük a futballt, hogy NB I-es és korosztályos válogatott játékosokat nevelünk, elvárjuk, hogy minőségi férfiakat, férfias játékvezetőket kapjunk. Annak ellenére, hogy támadófutballt játszunk, kétes szituációkban egyetlen egy büntetőt sem rúghattunk a szezonban. Játékosaim úriemberek, ritkán reklamálnak, így a bírók egy része megengedheti magának, hogy figyelmen kívül hagyják azokat a helyzeteket, amelyekkel magukra haragíthatják a felnőttek és a felnőttfutballistákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!