Sport

2013.06.26. 12:06

Befejezte a Crushers: ötödik helyen zártak az amerikai focisták

Budapest, Szombathely - Elbukta a négy közé jutásért rendezett meccset, így a Haladás-Crushers befejezte a szezont, az ötödik helyen zárta a Magyar Amerikai Football Liga divízió II-es bajnokságát.

Tóth Gábor

A Crushers amerikai focistái az ötödik helyen zárták a kilenc csapatot felvonultató másodosztályú pontvadászatot. A felsőházi rájátszásban vasárnap (Budapest, Népliget), az alapszakaszban a negyedik helyre befutó Budapest Hurricanes II. vendégeként léptek pályára egy mérkőzés döntött a négy közé jutásról. A szezon végére a sérülések miatt alaposan elfogyó Crushers felszabadult játékkal rukkolhatott elő Budapesten, hiszen toronymagasan a hazai gárda volt a párharc favoritja. A vasiaktól ezúttal is többen hiányoztak, de különösen a két irányító Piskor Péter és Baranyai Bence távolléte volt fájó. Igaz, az első teljes meccsén irányító, mindössze 17 éves Józsa Tamás felnőtt a feladathoz. Beszédes, hogy a hazaiak 42, a vendégek pedig csupán 24 játékost neveztek a találkozóra. A mérkőzésen egyébként a motiváltan, jól játszó szombathelyiek meglepték ellenfelüket. Sokáig jól tartották magukat, de az első félidő utolsó percében a hazaiak bevittek egy TD-t (touchdown), majd a jutalomrúgást is értékesítették, így 7-0-s budapesti előnyt mutatott nagyszünetben az eredményjelző. Fordulás után is nyílt volt a meccs, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de amíg a szombathelyieknek nem sikerült pontot szerezniük, addig a Hurricanes egy újabb TD-vel pontot tett a mérkőzés végére, 13-0-ra nyert. A szombathelyiek legjobb játékosa Szabó Áron volt. A Crushers számára így véget ért a a 2013-as szezon, az ötödik helyen végzett.

A futó Hasznos Sebastian (labdával) az egész bajnokságban jól teljesített, kulcsembere volt a Haladás-Crushers gárdájának. Fotó: Szendi Péter

- Reális a helyezésünk, a feladatunk most az, hogy levonjuk a tanulságokat - fogalmazott Kovács Miklós, a Haladás-Crushers csapatvezetője. - Egyértelmű, hogy nagyobb költségvetéssel és bővebb kerettel kell nekifutnunk a következő szezonnak. A tervek szerint a jövőben szorosabbra fonjuk az együttműködést a győri és az zalaegerszegi csapattal, megpróbálunk erősíteni. A célunk az, hogy egy éremesélyes gárdát hozzunk össze. Szeptemberben megkezdjük az alapozást és a toborzást is, mert továbbra is számítunk a helyi, vasi játékosokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!