Sport

2013.06.03. 18:28

Hudi Ákos nagy céljai

Hudi Ákos, a Haladás VSE 22. évében járó kalapácsvetője az U23-as korosztály európai ranglistájának harmadik helyét jelentő 73,95 méteres egyéni csúccsal kezdte a szezont.

Horváth Erika

Nem könnyű mostanság becserkészni Hudi Ákost. A junior világ- és Eb-ezüstérmes kalapácsvető tavaly januárban igazolt át a VEDAC-tól a Haladás VSE-be, ám az őszi felkészüléssel megint nagy fordulat következett be az életében. Miután edzője, Annus Adrián  Egyiptomba szerződött, lehetőség nyílott arra, hogy a két itthoni tanítványa, a mohácsi súlylökő Kürthy Lajos és Hudi Ákos is az észak-afrikai országban készülhessen. Az elkövetkező hetekben azonban ismét a hazai, Kenderesi utcai pályára teszik át a székhelyüket.

- Nekem nincs problémám az extrém körülményekkel, hideggel sem, de mégiscsak jobb volt melegben végezni az alapozó munkát. Arról nem is beszélve, hogy így továbbra is Adrián napi felügyelete mellett dolgozhatok. Most is úgy érzem, hogy nagyon jó döntés volt, hogy őt választottam edzőmül - mondta Ákos, és azt is hangsúlyozta, hogy másik nagy támasza dr. Czeglédy Csaba, aki az anyagi boldogulásához nyújt támogatást.

 

Hudi Ákosnak kalapácsvető egyéni csúcsa előtt  piramis-csúcsdöntése is volt tevével.  Az egyiptomi időszakba ez is belefért

 

Ákos tavaly 73,55 méteres egyéni csúcsig jutott - még májusban. Idén márciusban ezüstérmes lett a téli Európa Kupa U23-as korosztályában. Múlt héten 73,95-ra javította az egyéni csúcsát St. Pöltenben, hétfőn Nyitrán versenyzett - ezúttal 71,75 méterrel lett második.

- Már az egyiptomi eredményeim is jelezték, hogy elindultam felfelé. St. Pöltenben háromszor is 73 méter fölé szállt a kalapácsom. Nyitrán ugyan valamivel kisebbet dobtam, de a dobások átlaga most is jobb lett, mint régebben. Tavaly nem volt világversenyem - 25 centivel dobtam kisebbet a felnőtt Eb B szintjénél. Idén U23-as Eb-t rendeznek, ahol szeretnék dobogóra állni. Még ebben az évben 75-76 méterig el akarok jutni. Éppen 76 méter a felnőtt világbajnokság B szintje. Megpróbálom azt is megcélozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!