Sport

2013.06.13. 13:08

Öt Vas megyei birkózó is dobogóra állhatott a diákolimpián

Budapest - Két arany, három ezüst és egy bronz volt a vasi birkózók éremtermése a diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A Csepelen megrendezett diákolimpián a II. korcsoportos fiúk szabadfogásban vívhatták meg csatáikat. A Haladás VSE versenyzői - Veréb István és Molnár Attila tanítványai - közül hárman is felállhattak a dobogó második fokára. Két győzelemmel és egy vereséggel lett ezüstérmes a 36 kilós súlycsoportban Hujber Dániel (Nyitra). Három győzelem után csak a döntőben kapott ki a 42 kilós Nemes Bálint (Zrínyi), akárcsak a 46 kilóban Takács Ferenc (Gróf Apponyi, Gencsapáti). A +68 kilóban Christoph Dávid (Rum) egy győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt.

Az ezüstös fiúk (balról) :  Takács Ferenc, Hujber Dániel, Nemes Bálint. Fotó: Kiss Teodóra

A büki lányok, Csonka Klaudia (balról) és Ambrus Viktória. Fotó: Kiss Teodóra

A Büki BC-ből Koszorús Gergely (Felsőbüki) két győzelemmel és egy vereséggel bronzérmes lett.

A lányoknak is Csepelen rendezték az országos versenyt. A Büki BC - edző Szabó Gábor - mindkét II. korcsoportos versenyzője aranyérmet szerzett úgy, hogy ellenfeleik egyikük ellen sem szereztek pontot. A 34 kg-ban Csonka Klaudia (Felsőbüki) három tusgyőzelem után állhatott a dobogó legmagasabb fokára, az 56 kilóban Ambrus Viktória (Felsőbüki) két tusgyőzelemmel diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!