Sport

2013.07.22. 22:00

Csoportharmadik a magyar U18

Strumica - Két győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportmérkőzéseit a magyar fiú kosárlabda-válogatott a macedóniai U18-as B-divíziós Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

A magyar U18-as válogatott vasárnap éjjel játszotta utolsó csoportmeccsét a B-divíziós Eb-n. A C-csoportban Lengyelország kiemelkedett a mezőnyből, mind a négy meccsét megnyerte, az utolsó körben viszont a másik négy csapatból még három versenyben volt a negyeddöntőt érő másik továbbjutó helyért. Nos, a magyarok megtették a magukét, ha csak egyetlen pontocskával is, de legyőzték Finnország együttesét.

Magyarország- Finnország 56-55 (27-14, 7-18, 9-11, 13-12).

Golomán György mindent megtett, mind a négy csoportmeccsen az U18-as válogatott erőssége volt. Fotó: Szendi Péter

A mieinknek ismét a körmendi Golomán György volt a legeredményesebb játékosa, 13 pontot, 14 lepattanót szerzett, és még 6 blokkot is kiosztott. A falcós Bazsó Brúnó szintén nagyot teljesített (12/6), Bánt Tibor 2 pontot jegyzett. Ezúttal Hódi Patrik nem volt a keretben.

Magyarország csapata így két győzelemmel és két vereséggel, 6 ponttal zárt, és a második helyről várta a csoportmérkőzések záró napját. Mondhatni, tehetetlenül, hiszen szabadnaposként mások döntöttek a sorsáról. A lengyel dán (74-65) mérkőzésnek nem volt jelentősége a mieink szempontjából. A finn- macedón találkozónak annál inkább. Ha a finnek nyernek, Magyarország a második, ha a macedónok, harmadik. Nagyon kiélezett meccs volt, sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, aztán többször elléptek a hazaiak, de a finnek rendre felzárkóztak. Izgalmasan alakult a végjáték is, de a macedónok jöttek ki belőle jobban. 68-62-re nyertek és ők jutottak a legjobb nyolc közé. Így a magyar csapat a harmadik helyen zárta a csoportmérkőzéseket, és a B-csoport negyedikjével szerdán kezdi meg a rájátszást a 9 16. helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!