Sport

2013.07.17. 18:26

Haladás-döntetlen az Ajka ellen

Szombathely - Felkészülési mérkőzésen a Haladás 1-1-s döntetlent játszott az NB II-es Ajka ellen.

Vas Népe

Szombathelyi Haladás–Ajka 1-1 (0-0)

Szombathely, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Mursits – Schimmer (Kalász, 62.), Fehér (Zsirai, 70.), Tóth P. (DEVECSERI, 46.), BOSNJAK (Rajos, 62.) – SZAKÁLY (NÉMETH M., 46.), Iszlai (Ugrai, 46.) – Gyurján (Simon Á., 46.), Nagy G. (Kulcsár, 62.), Halmosi (Medgyes, 70.) – Andorka (Popovic, 46.). Edző: Artner Tamás.

A Haladásban kisebb sérülés miatt Guzmics és Radó hiányzott. A hazai csapat kezdett jobban, a vasi csapat tíz perc alatt hat szögletet is rúgott. A 10. percben Gyurján jobb oldali beadását Halmosi a kifutó Jánosa mellett tíz méterről a jobb sarok mellé gurította. Visszafogott tempóban futballoztak a csapatok, magyarázat lehet erre, hogy Halmosiék még a meccs napján délelőtt is edzettek. A 21. percben Bosnjak bal oldali beadása után Andorka 11 méteres, bal sarokra tartó lövését Jánosa szögletre tolta. A félidő közepére felpörgött az iram. A 26. percben Bosnjak balról belöbbölt labdáját Szakály Andorka elé tette, aki addig várt, míg hat méterről az oldalhálóba lőtt. A 37. percben Bosnjak beadása után Nagy Gábor fejesét Tulipán a léc fölé nyomta. Nagy fölényben játszott a vasi csapat, a tizenhatosig könnyedén át is játszották az ajkaiakat, ám a kapu előtt elfogyott a muníció.

Szünet után a vasiak főként Németh Márió lövéseivel veszélyeztettek. Az 59. percben Ugrai a tizenhatos jobb sarkától elvégzett szabadrúgása az ajkai kapus segítségével a jobb sarokban landolt (1-0). A 67. percben Popovicot lökték fel a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett laposan a bal sarok felé rúgta, Balogh védett. A sorozatos cserék miatt visszaesett a vasiak játéka. A 80. percben Hanzl 18 méteres szabadrúgásból a jobb sarokba tekert (1-1). Két perc múlva Kulcsár bal oldali szabadrúgását Popovic hat méterről a bal sarok mellé csúsztatta. A vasiak az első félidőben futballoztak jobban, sok helyzetet elpuskáztak.

Artner Tamás vezetőedző szerda estig még nem döntötte el, hogy igény tart-e a próbajátékon lévő Popovicra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!