Sport

2013.07.18. 16:17

Három nap póló: medencében a magyar U20, U17

Szombathely - Péntektől vasárnapig a II. Savaria Kupa nemzetközi junior vízilabdatornának ad otthont a Tó Fürdő. A magyar junior és ifjúsági válogatott is medencébe száll.

Tóth Gábor

A Domino-Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) által rendezett tornán az olasz, a szlovák és a horvát korosztályos nemzeti csapat mellett a magyar junior (U20) és ifjúsági (U17) válogatott vesz részt. A három nap alatt mindenki játszik mindenkivel, tíz meccset láthat a Tófürdő közönsége. A Savaria Kupa a szervezők és a résztvevők szempontjából is fontos állomása a felkészülésnek, hiszen augusztusban a vasi megyeszékhely ad otthont a junior világbajnokságnak is.

Csütörtökön az érintettek képviselői – dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Lazáry Viktor alpolgármester, Sebesi Judit, az AVUS elnöke és dr. Horkai György, a magyar junior vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – engedtek bepillantást a kulisszák mögé.

A városvezetők egyetértettek abban, hogy a vízilabda ma az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág a vasi megyeszékhelyen, mind létszámát, mind az eredményeit tekintve. Puskás Tivadar és Lazáry Viktor is leszögezte, a város igyekszik jó házigazdája lenni a tornának. Elhangzott, hogy a Savaria Kupára nem kell külön belépőt váltani, a Tófürdő belépőjével megtekinthető a torna. Sebesi Judit reményét fejezte ki, hogy sok néző előtt játszhatnak a csapatok – eddig mindig telt ház fogadta a magyar pólósokat Szombathelyen. Horkai György főként a szakmával foglalkozott, bár azt kiemelte, hogy Szombathelyen mindig minőségi vendéglátás és szervezés várja a magyar vízilabdásokat – ezért is játszanak, edzőtáboroznak szívesen itt, de nemzetközi jelentkezőkben sincs hiány. A szövetségi kapitány szerint erős mezőny gyűlt össze, így csapata végső helyezésére nem tippelt. Arra mindenképpen jó lesz az erőpróba, hogy felmérje, hol tartanak a felkészülésben tanítványai a világbajnokság előtt. De természetesen hazai pályán, hazai közönség előtt a lehető legjobb eredményre törekszik együttesével. A pólósok számára is komoly a tét. Jelenleg ugyanis három kapus és 13 mezőnyjátékos alkotja az U20-as együttes bő keretét. Az augusztusi vb-n pedig már csak két kapus és 11 játékos vehet részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!