Sport

2013.07.16. 15:39

Három új focista a Viktóriában

Szombathely - Osztrák válogatottal erősítette meg keretét a tavalyi bronzérmes Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata. Mitterstiller Csaba tanítványai hétfőn kezdték el a felkészülést a 2013/2014-es bajnoki szezonra.

Vas Népe

Eddig négy távozója és három érkezője van a Viktóriának. Sipos Lilla és Megyeri Boglárka az osztrák Südburgenlandba igazolt, Horváth Bettina Németországba ment dolgozni, Krenács Lilla pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt átmenetileg visszavonult. A vasiak hétfői edzésén azonban – egyelőre – két új arc, köztük egy osztrák válogatott is feltűnt.

Mitterstiller Csaba edzőt hallgatja a két új szerzemény, Heike Manhart (fehérben) és Grubits Daniella. Fotó: Szendi Péter

– Igyekszünk megerősíteni a keretet, eddig három játékost szerződtettünk – tudtuk meg Markó Edinától, a Viktória szakmai igazgatójától. – A 19 esztendős, U19-es válogatott, bal oldali támadó Németh Loretta egy évre kölcsönbe érkezett az NB II-es Győri ETO-tól (ő később csatlakozik a csapathoz). Grubits Daniella 22 éves, legutóbb az osztrák másodosztályú ASV Damen Hornsteinben futballozott. Támadó középpályásként, az ék mögött számolhatunk vele. A sokszoros osztrák, és korábbi korosztályos válogatott 19 éves Heike Manhart tavaly az osztrák második ligában szereplő Grazban játszott. Belső védőként, védekező középpályásként egyaránt megállja a helyét. Rajtuk kívül szeretnénk ismét egy évre kölcsönvenni a Győri ETO kapusát, Bogdányi Evelint. Ő jönne, mi is szeretnénk, a győrieken múlik a megállapodás. Örömmel mondhatom, hogy másik portásunk, Papp Eszter térdműtétje után felépült. Még egy középpályást akarunk igazolni, megvan a kiszemeltünk, ám a neve még nem publikus. Vele együtt kész is lenne a keret. Idén a tavalyi harmadik hely nem lehet cél, szeretnénk versenyben lenni a bajnoki címért. Tudjuk, nehéz dolgunk lesz, hiszen a tavalyi aranyérmes MTK mellett az Astrával is számolni kell, és melléjük belép az FTC, amely a hírek szerint tekintélyes költségvetésből gazdálkodhat. Ami az edzőmeccseket illeti: többek között az osztrák bajnok Neulengbach, a szlovák első Slovan Bratislava és a szlovén aranyérmes Pomurje ellen is játszunk a felkészülés során. Egyelőre az első meccs időpontja biztos: július 27-én a Neulengbach otthonában meccselünk.

– Négy hetünk van a bajnoki rajtig, hétfőtől péntekig minden nap edzünk – jelezte Mitterstiller Csaba, a Viktória edzője. – Sőt, az utolsó hét kivételével három alkalommal délelőtt is lesznek tréningek, ekkor az egyéni képzések, a csapatrészek összegyúrása kap hangsúlyt. Ami az új játékosokat illeti: Németh Loretta a legutóbbi bajnokságban 47 gólt rúgott, ez önmagáért beszél. Miután a támadóposztról Sipos és Megyeri is távozott, szükségünk is lesz a találataira. Grubits Daniella fiatal, dinamikus, gyors futballista. Heike Manhart több poszton is használható, hátul és a középpályán egyaránt megállja a helyét. Biztos vagyok benne, hogy mindhárman bizonyítani szeretnének, szükségük volt a környezetváltozásra. Másfajta szemléletet hoznak, amiből mi is profitálhatunk. Érkezésük a régi játékosok számára nagy kihívást jelent, harcolniuk kell a helyükért. Szeretnénk előbbre lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!