Sport

2013.07.19. 22:45

Két könnyű győzelem: megkezdődött a junior férfi Savaria Kupa

Szombathely - Két könnyű győzelemmel hangolt a magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott a két nagy erőpróbára a Savaria Kupa első játéknapján.

Horváth Erika

Péntek délelőtt öt válogatott részvételével megkezdődött a szombathelyi Tófürdőn a második Savaria Kupa nemzetközi junior vízilabdatorna. A nyitómérkőzést Magyarország – az augusztusi, szombathelyi világbajnokságra készülő – U20-as csapata játszotta Szlovákia válogatottja ellen. Az eredményben is megmutatkozott a két együttes közötti tudásbeli különbség: Magyarország–Szlovákia 20-7 (6-1, 4-3, 5-2, 5-1). – A magyar gólszerzők: Sánta 5, Németh 3, Gyárfás, Szedlmayer, Csapó, Szabó 2-2, Berta, Manhertz, Telegdy, Dőry 1-1.

Horkay György utánpótlás szövetségi kapitány – aki egy hete mesteredző címmel is büszkélkedhet – úgy vélte, annak ellenére, hogy erős edzésmunkából érkezett csapata Szombathelyre, jól játszott. Bár kicsit sokallta a 7 kapott gólt, ezért a védekezésen még mindenképpen javítaniuk kell a folytatásban.

Aztán a legutóbbi korosztályos Eb-n bronzérmes horvát csapat ellen a magyar U17-es válogatott szállt vízbe, amelyet az a Kis István irányít, aki a szombathelyi aligátoroknál is edzősködött már. A 15–17 éves ifjoncok számára jó lehetőség a torna, hogy erős csapatokkal találkozzanak. A horvát együttes nem kímélte őket. Magyarország U17–Horvátország 5-16 (2-6, 3-3, 0-2, 0-5). – A magyar gólszerzők: Szatmári, Hulmann, Török, Vogel, Székely.

A két magyar csapatnak egy második fellépése is volt késő délután – egymás ellen. Papírforma szerint alakult az eredmény. Magyarország U20–Magyarország U17 18-8 (5-1, 2-3, 7-2, 4-2).

A Savaria Kupa megynyitó ünnepségét este tartották. Ezt követően játszották a Horvátország– Olaszország találkozót. Mindkét magyar együttesre szombaton és vasárnap is egy-egy meccs vár. Az U20-asok igazi erőpróbái most következnek: szombaton a horvátok ellen 19.30-kor, vasárnap az Európa-bajnok olasz válogatott ellen – a torna záró mérkőzésén, 11.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!