Sport

2013.08.09. 22:00

Az aranyra hajt a Viktória

A győzelem reményében fogadja szombaton 16 órakor a Szegedet a Viktória női NB I-es labdarúgócsapata.

A tavalyi bronzérem után a szombaton rajtoló 2013/2014. évi bajnokságban az aranyéremre fáj a Viktória-Trend Optika FC foga.

- A tervezett munkát elvégeztük, csak finomítások vannak hátra - mondta Mitterstiller Csaba, a Viktória edzője. - Ami az új játékosokat illeti: Grubits Daniella az osztrák másodosztályból érkezett, még fel kell vennie a tempót, de jó úton halad.. Németh Loretta jó benyomást tett, neki az kell, hogy megrúgja első gólját. Az osztrák Heike Manhart csupán 19 éves, ám fiatal kora ellenére, rutinos, jó futballista, vezére lehet a csapatnak.

Az edzőmeccsek alapján úgy tűnik, kevésbé vagyunk elöl hatékonyak, mint korábban. Ugyanakkor abban bízom, hogy a bajnokikon jobban elosztjuk a gólokat. Volt olyan játékosom, aki a gyengébb csapatok ellen megszórta magát, a komoly ellenfelek ellen viszont egyáltalán nem talált be. Szeretnénk kihozni magunkból a maximuot, ha ez a harmadik helyhez lesz elegendő, akkor elfogadjuk, de jó lenne sokkal nemesebb éremért harcba szállni. Az MTK idén is erős lesz, de azt nem tudjuk, hogy az FTC, vagy a Honvéd mire képes.

Mitterstiller Csaba a maximumot hozná ki csapatából (Fotó: Szendi Péter)

 

- A Szeged az utolsó helyen zárta a felsőházi rájátszást, győzni kell ellene - folytatta a szombati meccsel kapcsolatban Mitterstiller Csaba. - Persze egy kemény felkészülés után, az első meccsen bármi előfordulhat, de mi azon leszünk, hogy ne boruljon a papírforma. Ha mi a maximumot akarjuk elérni a bajnokságban, a hazai meccseinket hoznunk kell. Németh és Földes Fanni az U19-es válogatottal van, Papp Eszter térdműtétje után még nem hadrafogható.

Várható összeállítás:
Bogdányi - Tóth E. (Tischler), Tóth A., Marsai, Vörös - Soós, Ferencsik - Csidei, Manhart, Nagy D. - Grubits (Széles)..

- Két játékost is Ausztriából igazoltunk, velük együtt szeretnénk ha a profi mentalitás is meghonosodna az öltözőben - jelezte Markó Edina, a Viktória szakmai igazgatója. - A második, vagy harmadik hely nem lehet cél, az aranyra pályázunk. Ennek megfelelően erősítettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!