Sport

2013.08.06. 19:49

Bodorkós József emlékverseny

Az összesítés alapján a lukácsházi Komálovics Ottó bizonyult a legjobbnak a hetedik Bodorkós József fogathajtó emlékversenyen.

Tóth Gábor

Tizenkilenc kettesfogat állt rajthoz Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém és Vas megyéből a gencsapáti meghívásos, C-kategóriás versenyen. A meleg mindenkit próbára tett, de szerencsére a lovak is jól bírták. Az akadályhajtással indult a program. A két forduló után öten maradtak, akik hibátlanul teljesítették a 20 akadállyal tarkított, 670 méteres pályát.

Ők vehettek részt a helyezésekről döntő összevetésben. Itt is hibátlan maradt, ráadásul gyorsan is abszolválta a pályát a gencsi Főnix LE fogatosa, Geröly Tibor – aki egyben a verseny szervezője, rendezője is a 2006-ban autóbalesetben elhunyt Bodorkós József családjával együtt. Így ő nyerte az első számot.

Az akadályhajtás győztese a gencsapáti Geröly Tibor lett. Segédhajtója a néhai Bodorkós József fia, Bodorkós Róbert (Fotó: Szilágyi Zsófia)



A vadászhajtásban az egy verőhibások osztoztak a dobogós helyeken, s miután Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) volt a leggyorsabb, övé lett az első hely, sőt az összetett versenyben is ő bizonyult a legjobbnak. A 7. Bodorkós József emlékversenyen Pintér Tibor színművésznek, a Komáromi Lovas Színház igazgatójának lovas-énekes műsora volt az extra produkció, ami fergeteges sikert aratott a kilátogatók körében.

Elismerést kapott a verseny országos bírójától a pálya és a szervezők is – kiváló munkát végeztek a pályaépítők és a segítők is. 

Végeredmény. Akadályhajtás: 1. Geröly Tibor (Főnix LE), 104,82 mp (0 hibapont), 2. Horváth Károly (Rába Parti LK) 108,47 (6), 3. Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) 119,83 (6). Vadászhajtás: 1. Komálovics Ottó 95,42, 2. Lebics István (Lukácsházi SE), 3. ifj. Szájer József (Körmend Szarvas Csárda) 98,84. Összetett: 1. Komálovics Ottó 30 pont, 2. Geröly Tibor 26, 3. Horváth Károly 24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!