Sport

2013.08.28. 16:55

Érkeznek a légiósok

Kialakult a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának felkészülési programja. A hétvégére a légiósokkal kiegészül a Rába-partiak kerete.

Horváth Erika

Augusztus 12-én kezdte meg a felkészülést a 2013/2014-es szezonra a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata. Mindeddig a magyar játékosokkal dolgozott Hencsey Tamás vezetőedző, azonban néhány napon belül teljes kerettel gyakorolhat, hiszen érkeznek a légiósok. Illetve, az amerikai hátvéd, Jeremy Fears szerdán már meg is jött. Csütörtökre várják a montenegrói centert, Zsarko Rakocsevicset, míg péntekre a másik amerikai irányítót, Devon Moore-t. (A két amerikainak kéthetes próbajátékon kell bizonyítania.) A körmendiek szeptember 5-én, csütörtökön játsszák első felkészülési mérkőzésüket – tudtuk meg Gál László technikai vezetőtől.

– Azzal az amerikai kosarasokból verbuválódott csapattal találkoznak, amelyikkel kedden a Falco és szerdán a ZTE is. Szeptember 9-én, hétfőn Sopronba utaznak Fodorék, ahol a 2004-ben tragikus módon elhunyt korábbi játékosuk, Mogyorósy Szilárd másik csapata, a SMAFC ellen lépnek pályára az immár hagyományos emlékmeccsen. Szeptember 13–15. az időpontja a körmendi Mogyorósy Szilárd emléktornának, amelyen jelen állás szerint az Atomerőmű mellett két osztrák csapat, a Fürstenfeld és a Güssing gárdája lesz a vendég. A következő hétvégén (szeptember 20–22.) pedig a zalaegerszegi Göcsej Kupán játszik a körmendi alakulat. Tervben van még egy fürstenfeldi vendégjáték is szeptember 28-án, szombaton, aztán rajtol a bajnokság. A Lami-Véd Körmend október 5-én, szombaton idegenben, az immár Fortress Jászberény nevet viselő jászságiak otthonában kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!