Sport

2013.08.25. 15:56

Készen állnak a rajtra a futsalosok

A Swietelsky Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a 2013/2014-es szezon első meccsén hétfőn, 18.15-kor a bajnok Győri ETO gárdáját látja vendégül.

Tóth Gábor

Negyedik szezonjának, harmadik élvonalbeli idényének fut neki a Haladás. A nyáron komoly játékosmozgás volt a zöld-fehérek háza táján. Távozott Czeglédy Balázs, Jáger Sándor, Németh Péter, Bagó Gábor, Koronczai roland és Sipos Gábor. Viszont érkezőkben sem volt hiány, Zseli Dániel (Győr), Dorogi Szabolcs (Miskolc), Gyurcsányi Zsolt (Ciprus), Vidák Balázs (Gödöllő) és Szicsák Tamás (Gödöllő) csatlakozott a szombathelyiekhez - a volt válogatott Szimcsák, valamint a jelenleg is a nemzeti csapat keretéhez tartozó Gyurcsányi és Vidák szerződtetése nagy fegyvertény.

– Július 17-e óta tréningezünk, azóta 20 edzést tartottam a fiúknak, négy edzőmeccset játszottunk – fogalmazott Horváth Levente, a Swietelsky-Haladás VSE edzője.

– A keretünk erősödött, nem volt gond az új játékosok beilleszkedésével sem. A sok edzésnek köszönhetően főleg taktikailag léptünk előre. A nézők egy gyorsabban, szervezettebben játszó, sok helyzetet kialakító, a pontrúgásokat hatékonyabban kihasználó Haladást látnak majd a pályán. A játékunk alig-alig tartalmaz már kispályás elemeket. A keretünk jó, a hátterünk rendezett, ennek megfelelően merész célokkal futunk neki a szezonnak. Be kell jutnunk a felsőházba, az első hatba. Ott viszont olyan pozíciót akarunk kiharcolni, hogy legyen esélyünk a legjobb négy közé kerülni. A Magyar Kupában is a négyes döntő a cél.


A Swietelsky-Haladás VSE 2013/2014-es szezonnak nekifutó NB I-es futsalcsapata. Játékosokkal, vezetőkkel, edzővel és gyúróval (Fotó: Unger Tamás)



Azt egy kicsit bánom, hogy az első fordulóban a mezőnyből messze kiemelkedő Győrrel kerültünk össze. Az ETO idén is toronymagas esélyese az aranyéremnek, vagyis nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Fegyelmezett, bátor játékot várok a fiúktól. Ha a végjátékig sikerül tartani magunkat, akkor bármi kisülhet a meccsből. Abban biztos vagyok, hogy okozunk majd kellemetlen pillanatokat a bajnoknak. Az ETO mellett a Berettyóújfalut, a MAFC-ot, és a Dunakeszit sorolom az élmezőnybe.

Az előző szezonhoz képest az Üllő FC Cső-Montage és a Gödöllő megszűnt, a Vasas nem kapott rajtengedélyt. Újonc a Nagykáta, a Dunakeszi és a Rákosmente. A bajnokságot 12 csapat kezdi. Az alapszakaszban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel. A felsőházban az első kettő rögtön a négy közé jut. A harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik két megnyert meccsig tartó párharcot a negyeddöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!