Sport

2013.08.29. 17:07

Korosztályos magyar nemzetközi open

Az ITTF ifjúsági és serdülő asztalitenisz körversenyének novemberi viadalát Szombathely rendezi.

Vas Népe

Csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek a november 6–10. között Szombathelyen rendezendő ifjúsági (U19) és serdülő (U16) magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokságról.

A Magyar Sportok Házában tartott sajtótájékoztatón Lazáry Viktor, Szombathely sportért felelős alpolgármestere, Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke, valamint Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a november elején rendezendő ifjúsági és serdülő magyar nemzetközi bajnokságról, melyre mintegy 35 ország sportolóit várják.

A Hungarian Open a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) ifjúsági körversenyének egyik prémium, azaz kiemelt – pénzdíjas – állomása. Unikumát pedig az jelenti, hogy ez lesz az egyetlen európai verseny, amelyen a jövő évi, kínai ifjúsági olimpiára kvalifikációt lehet szerezni. Nátrán Roland elmondta: a szövetség számára a legrangosabb utánpótlás-sorozat egyik állomásának megszervezése különösen nagy jelentőségű.

A megállapodás aláírása után. Balról: Lazáry Viktor alpolgármester, Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke és Kalmár Attila a Pannonsport Kft. első embere (Fotó: Cseh Gábor)



A helyszínt illetően azért esett Szombathelyre a választás, mert rendkívül precíz partnernek bizonyult a különböző sportágakban eddig a vasi megyeszékhelyen rendezett világ- és nemzetközi versenyek szervezésében, lebonyolításában. Az elnök azt is bejelentette, hogy a MOATSZ elnyerte a World Tour Challenge Seriesbe tartozó, 2014. január 29. és február 1. között rendezendő felnőtt magyar nemzetközi bajnokság megrendezésének jogát is, amelynek szintén Szombathely, az Arena Savaria adhat otthont.

Lazáry Viktor hozzátette: a város feltételei adottak az ilyen színvonalas rendezvényekhez. „Egy kis gondolkodási idő után igent mondtunk a szövetség megkeresésére. Városunkban ugyan hosszú ideje jelen van az asztalitenisz, hasonló méretű eseményt még soha nem rendeztünk, így aztán nagy várakozással tekintünk az utánpótlás-seregszemle elé” – mondta.

Kalmár Attila kiemelte: a cég már több világverseny lebonyolításában bizonyított. A szombathelyi Arena Savaria korszerű csarnoka 3000 főt tud befogadni. Várhatóan 18–20 asztalon bonyolítják le a versenyt, a Sugár úti terem pedig 18 asztallal „beütő” csarnokként üzemel majd. Tehát ideális helyszín ehhez a nagy, várhatóan mintegy ötszáz versenyzőt és kísérőt felvonultató viadalhoz.

Amelyen természetesen ott lesznek a magyar fiatalok is. A sajtótájékoztatón a júliusi, osztravai ifjúsági Európa-bajnokságon fiú párosban aranyérmes Lakatos Tamás és Szudi Ádám képviselte társait. A rendezvény végén pedig a MOATSZ és a Pannonsport Kft. első embere aláírta a magyar serdülő és ifjúsági asztalitenisz-verseny rendezéséről szóló megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!