Sport

2013.08.20. 16:52

Szívesek sportsikerei - Tizenkilenc érmet szereztek az országos megmérettetésen

Szombathely-Miskolc - Sportversenyeken remekeltek a Vas Megyei Szív Egyesület tagjai.

Horváth Ferenc

A Vas Megyei Szív Egyesület augusztus 9-e és 11-e között huszonkét fővel vett részt vett részt a Miskolci Szív Egyesület és a Magyar Szív Egyesület szervezésében megrendezett Magyar Szív Egyesületek Konferenciája XXIV. Országos Sporttalálkozóján.

A vasi csapat tagjai eredményesen szerepeltek a versenyen. Fotó: Horváth Ferenc

Az egyesület Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar támogatásának köszönhetően vehetett részt a rendezvényen. A polgármesteri keret terhére biztosított támogatás révén sportolhattak a tagok ismételten rendkívül eredményesen a sporttalálkozón.

Tizenhét egyesület részvételével tizenegy sportágban rendezték meg a szív- és érbetegek huszonnegyedik sporttalálkozóját.

A Vas megyei versenyzők összesen tíz aranyéremmel, öt ezüstéremmel és négy bronz-éremmel térhettek haza. Főleg az úszók tettek ki magukért, akik hat arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szereztek. Ez a siker az Egészségért Úszó Klub munkáját is dicséri.

Aranyérmet szerzett Bandi Katalin íjászatban és úszásban, Kocsner Anita úszásban, Hentsey Péter szintén úszásban triplázott. Bódis Zsuzsa (úszás) két aranyat, Kelemen Tibor (atlétikában és a tekecsapat tagjaként) remekelt, akárcsak Pegán József, Palkó János, Molnár Gyula, Weisz György. Ezüstérmesek lettek: Bandi Katalin (úszás), Mészáros Istvánné (úszás), Szabó János (úszás). Bronzérmet szerzett Bandi Katalin (úszás), Ruzsics Vilmosné (atlétika), Szabó János (úszás), Molnár Gyula (teke egyéni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!