Sport

2013.09.30. 13:40

Diadalmas Sárvár - Pályán az NB II-es vasi női csapatok

Az NB II-es női kézilabda bajnokság második fordulójában a Sárvár megyei rangadón verte biztosan a vendég Büköt.

Tóth Gábor

Sárvárfürdő Kinizsi–Dr. Lupo Büki TK 20-13 (11-4)
Sárvár 110 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Takács, Salamon.
Sárvár: Takács – Kazári 2, Bősze 5, Fehér 2/1, Soós 2, Szalai 3, Farkas 1. Csere: Balassa (kapus), Pintér 4, Nardai 1, Recse, Varga, Tóth, Csejtei, Vajda. Edző: Pupp Adél

A sárvári Bősze Boglárka (labdával) jó játszott, 5 gólt dobott (Fotó: Horváth Csaba)

A vasi rangadó ideges hangulatban indult. Mindkét csapat sokat hibázott, így kevés gól esett (10. perc: 2-1). Aztán a Sárvárfürdő szigorított a védekezésén, gyors indításokból, lerohanásokból szerzett gólokkal komoly előnyre tett szert ( 20. perc: 7-2) Szünet után is a Sárvár kapta el jobban a fonalat, és egyre növelte fórját (40. perc: 14-4). A végére kiengedett ugyan a Kinizsi, ám így is magabiztosan nyerte a mérkőzést. Ifi: 14-22 (8-15).

Pupp Adél: – A mai győzelem a jó védekezés és a fegyelmezett csapatmunka eredménye volt, amiért gratulálok a lányoknak!

Mátés István: – Erőtlen támadójátékunk miatt esélyünk sem volt a győzelemre.

Győri Audi ETO KC III.–Celldömölki VSE Vulkánfürdő 31-22 (17-16)
Győr, 50 néző, vezette: Fábián, Földesi.
CVSE: Balogh – Freiberger 5, Szomorkovits L. 9, Vlasich T. 4, Szomorkovits A. 1, Füzfa 1, Nagy 1. Csere: Szabó, Sebestyén 1. Edző: Rozmán Gergő.

Mindkét csapat jól kezdte a mérkőzést, fej fej mellett haladtak. A második félidőben nagyobb szerep jutott a védekezésnek, kevés gól esett. A 48. percben még a CVSE vezetett (21-20). Ám a folytatásban a vasiak rengeteg labdát adtak el, sok helyzetet hagytak ki, amit kihasznált a házigazda, átrohant ellenfelén, és nyert. Ifi: 42-15 (18-4).

Komárom VSE–Körmendi DMTE 17-21 (9-16)
Komárom, 100 néző, vezette: Ritter, dr. Zámbó.
Körmend: Bertai Anett – Török 6, Adorján 4,Németh 5/2, Szabó, Horváth 2, Cser 3. Csere: Károly (kapus), Kiskós, Bertai Alexandra, Huszár 1, Kovács, Bokor. Edző: Oláh Sándor.

A csapatot elkísérő szurkolóknak köszönhetően feldobott hangulatban lépett pályára a Körmend. A vendégek védekezése agresszív volt, a kapusaik hatékonyan dolgoztak, így az első perctől kezdve két-három góllal riválisuk előtt jártak. Sőt, a félidő utolsó utolsó 10 percében csináltak egy 7-2-es rohamot – ezzel el is dőlt a meccs. Fordulás után is jól védekeztek a vasiak, egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelmük. Hosszú ideje ez a körmendi kézilabda első idegenbeli sikere. Ifi: 5-31 (3-15).

Az újonc Haladás VSE szabadnapos volt.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!