Sport

2013.09.05. 14:00

Három futsalmeccs, csak egyetlen iksz

A Visegárdi Négyek Tornáján három edzőmérkőzést játszott a magyar futsalválogatott - két vereségre, egy döntetlenre futotta.

Tóth Gábor

A nemzetközi tornán a magyar válogatott hétfőn kikapott Lengyelországtól 2-1-re, majd kedden Csehország is jobbnak bizonyult, 4-2 arányban nyert. Végül szerdán Szlovákia ellen sikerült döntetlent (3-3) játszani. Vagyis igencsak felemásra sikeredett az új spanyol szövetségi kapitány, Tomas Rivera bemutatkozása. De az eredményen kívül akad más probléma is, többek között a szervezésben. A válogatott 17 fős kerettel készült a tornára. Az első találkozóra 14 főt jelölt a szövetségi kapitány, ám később kiderült, ezen a kereten már nem lehet változtatni. Így három játékos, köztük a Haladás futsalosa, Halmos Máté mindhárom meccset kénytelen volt a lelátóról végignézni. Így az a furcsaság állt elő, hogy az utolsó mérkőzésen eltiltás és sérülések miatt már a megengedettnél kevesebb mezőnyjátékossal tudott kiállni a házigazda magyar válogatott...

A Swietelsky-Haladás VSE másik játékosa, Gyurcsányi Zsolt alapembere volt a nemzeti csapatnak (gólt nem rúgott), ám a második mérkőzésen húzódást szenvedett, így az utolsó találkozót kihagyta. De a sérülése nem súlyos, a következő bajnokin már számíthat rá klubcsapata.

Végeredmény: 1. Csehország, 2. Szlovákia, 3. Lengyelország, 4. Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!