Sport

2013.10.07. 14:10

Kamion Eb: Kiss Norbert két ezüstöt szerzett

Jarama - A hétvégén Spanyolországban versenyzett a kamionos Európa-bajnokság mezőnye. Az Oxxo Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert két ezüstérmet gyűjtött be.

Tóth Gábor

A szombati az időmérőn Kiss Norbert második lett nagy riválisa, Östreich mögött. Az első futamon Norbi külső ívről rajtolt Östreich mellől, s a német kivezette őt az első kanyarban. Amíg Norbi próbált kikecmeregni a homokból, elment mellette a fél mezőny, visszaesett a 8. helyre, ahonnan a futam végére a negyedikig előre tudta verekedni magát. A második futamban a szombathelyi pilóta remekül rajtolt, gyorsan feljött a második helyre, ám ismét leszorították a pályáról, de nagy küzdelemben a dobogó második fokára tornászta magát.

A vasárnapi időmérőn pole pozíciót futott Kiss Norbert. A futamon is jól teljesített, sokáig első volt, de inkább a biztonságra helyzete a hangsúlyt, végül ismét második lett. A második futamban viszont nem volt szerencséje, a kavicságyban fejezte be a versenyt. A lényeg azonban az, hogy egy versennyel az Eb vége előtt Kiss Norbert a negyedik helyre jött fel a pilóták pontversenyében.

Kiss Nobert elégedett lehet. Fotó: Oxxo Energy Truck Race Team

A pontverseny állása: 1 Antonio Albacete (spanyol, MAN) 377 pont, 2 Jochen Hahn (német, MAN) 366, 3 Markus Östreich (német, MAN) 296, 4 Kiss Norbert (magyar, MAN, több győzelem) 264, 5 David Vrsecky (cseh, Freightliner 264). Következik: október 12., La Mans, Franciaország (szezonzáró, 10. verseny).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!