Sport

2013.10.04. 16:20

Vívóérmek a válogatóról

Egy arany- és egy bronzéremmel kezdte a 2013/2014-es idény válogató versenyeit a Szombathelyi Vívóakadémia.

Horváth Erika

A kadet korosztály párbajtőr válogatóján a fiúknál 70 fős volt a mezőny. A Szombathelyi Vívóakadémia négy indulója közül Bakos Bálint tudta beverekedni magát a nyolc közé: a főtáblán szlovák ellenfelét 15-1-re, klubtársát, Dénes Ákost 15-9-re, a vasasos Nagy Dávidot 15-14-re, a nyolcaddöntőben a szintén vasasos Bányai Botondot 15-12-re győzte le. A négy közé jutásért ismét – a vigaszágon döntős – Nagy Dávid következett, és egy újabb, ezúttal simább, 15-13-as győzelem. A remek sorozat azonban az elődöntőben véget ért: a vb-t is megjárt pécsi Tóth Gergő állította meg (11-15) Bakos Bálintot, aki így bronzérmet szerzett.

A Szombathelyi Vívóakadémia két éltanulója, a válogatóversenyen érmes Bakos Bálint és Szabó Viktória edzőjükkel, Patócs Zsolttal (Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia)

Az 54 lány párbajtőröző között kettő volt a szombathelyi. Szabó Viktória ellenállhatatlanul menetelt. A selejtezőből veretlenül az első kiemelt helyen került a táblára. Három újabb győzelemmel (–Zs. Tóth Zsófia (BVSC) 15-6, –Szőke Sára (Vasas) 15-7, –Szabad Lilla (Honvéd) 15-11) a nyolc között tudhatta magát. A négybe jutásért a debreceni Fedor ellen 13-14-ről két gyönyörű találattal fordított (15-14). Az elődöntőben a vasasos Gilányival nem jutottak el a 15. győztes találatig, de az idő lejártakor 13-8-ra Viki vezetett, így ő vívhatta a finálét a miskolci, korosztályos vb-t megjárt Nagy Kingával. Óriási csatában a 14 éves szombathelyi versenyző 15-14-re legyőzte jóval esélyesebb ellenfelét és aranyérmes lett.

Másnap a junior korosztályban is megméretkeztek Patócs Zsolt tanítványai. A 80 fős fiúmezőnyben Bakos Bálintnak sikerült bejutnia a nyolc közé, a negyeddöntőben a csapatban Európa-bajnok Bányai állította meg. A hetedik helyen zárt a szombathelyi vívó. Az akadémia színeiben indult a már Pécsen tanuló és vívó Győrffy Kristóf is, aki a kilencedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!