Sport

2013.11.22. 10:25

Alsóházi rangadó

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 9. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely a szintén egyetlen győzelemmel álló Nyíregyháza otthonában lép pályára szombaton, 18 órás kezdéssel.

Tóth Gábor

Két nehéz helyzetben lévő, közvetlen riválisnak számító csapat csatázik egymással és az életéért. A Nyíregyháza egyetlen győzelmét a 7. játéknapon aratta, a ZTE vendégeként. A Falco rossz sorozata az előző körben szakadt meg, hazai pályán győzte le a Szegedet. A vendéglátó az utolsó, a szombathelyi gárda az utolsó előtti a tabellán. Bár tegyük hozzá, Nyíregyházán nem szövögettek olyan merész terveket a szezon előtt, mint Szombathelyen. Továbbá az NYKK eddigi nyolc bajnokijából hetet idegenben játszott, mivel a csarnokát felújították. Egyetlen hazai meccsén pedig az előző körben az élcsapatnak számító Kecskeméttől kapott ki nagy csatában.

 

Justin Robinson kulcsember, a hiánya nagy érvágás lenne (Fotó: Horváth Csaba)

 

- A múlt héten nem játszottunk sziporkázóan, de végre győztünk. Nagyon bízom benne, hogy ez a siker lökést ad nekünk. Ám a Szegen elleni diadal akkor lesz igazán értékes, ha Nyíregyházáról is győztesen térünk haza - fogalmazott Bencze Tamás, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - De sajnos a sors mindig kibabrál velünk. Most éppen Robinson bokája fordult ki az edzésen. Rossz állapotban van a sérült testrész, erősen kérdéses a játéka. Tovább többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, edzéseket hagytak ki. Vagyis neház dolgunk lesz Nyíregyházán. Ráadásul meggyőződésem, hogy az ellenfelünk nem olyan rossz csapat, mint azt a tabella sejteti és remélem, hogy velünk is ugyanez a helyzet. Az NYKK minőségi légiósokkal rendelkezik, ráadásul Doyne érkezésével erősebbé, stabilabbá váltak. Remekül védekeznek, elsősorban a pozíciós játék az erősségük, továbbá jól dobnak távolról. Harcos, szervezett csapat. Ettől függtelenül jelen helyzetünkben tőlünk csak a győzelem az elfogadható eredmény.

A Falco már pénteken útra kelt, a mérkőzés előtt nem a Bujtosi csarnokban egy átmozgató-, dobóedzésen vesznek részt a szombathelyi fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!