Sport

2013.11.26. 17:45

Pakson játszik a Körmend

Körmend - Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság 13. fordulójából előrehozott mérkőzésen, kedden 18 órás kezdéssel Pakson vendégszerepel az Inkognito Fashion Körmend BC csapata.

A találkozó időpontját a piros-feketék kijevi EuroChallenge mérkőzése miatt kellett megváltoztatni. Akkor még nem lehetett tudni, hogy nem lesz túl ideális ez az időpont. És nem csak azért, mert két győzelem után a csapat egyetlen ponttal hazai pályán kapott ki a Kaposvártól, hanem azért sem, mert a két szombaton is hiányzó sérült játékos, Farkas Attila és Sömenek Martin mellett feliratkozott a maródiak listájára két idegenlégiós, Devon Moore és Zsarko Rakocsevics is. Előbbi egy kemény ütközés miatt a bordáit fájlalja, utóbbinak pedig betegsége mellett a bokája is gondot okoz. Ráadásul egyáltalán nem biztos az újonnan igazol mezőnyember, Muhammad El-Amin szereplése sem. Még bizonytalan, hogy megérkezhet-e időben minden papírja.

-A két győzelmünk után jó volt a hangulat a keretben, és ilyenkor a legrosszabb egy olyan, egypontos vereség, mint amit szombaton szenvedtünk el - mondta Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője. - Ezen át kell lendülnünk, de volt sok időnk, és nem igazán tudtunk gyakorolni. Hiszen hiába vannak taktikai elképzelések szerdára, ha a gyakorláshoz szükséges tíz játékos sem áll rendelkezésre. A korábbi sérültek sem százszázalékosak. Talán az utolsó edzésen még tudunk picit készülni, de nem tudom, ki mennyire lesz hadra fogható. Azt sem tudom, hogy El-Amin pályára léphet-e, de az eddigi munkája alapján vele minden rendben van, igyekszünk beépíteni a játékokba. A Paks nem véletlenül listavezető, erős csapat, különösen otthon. Kilenc stabil játékossal számolhatnak, nehéz lesz ellenük. Mindenképpen kellene egy jó védekezés, emellé egy olyan támadójáték, amelyben a dobóforma is jó százalékot mutat. Akkor azt mondom, hogy tudnánk egy jó mérkőzést játszani. Félre kell tenni minden problémánkat, és bár nem jön jól, hogy ezt a mérkőzést, szeretnénk megfelelően helyt állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!