Sport

2013.12.16. 19:15

A vendég Veszprém verte el a Haladást

Szombathely - Az év utolsó meccsén, a 14. fordulóban a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatát a nagy rivális vendég Veszprém győzte le - így minden bizonnyal lemarad a felsőházról.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE -FCV Veszprém
5 :8 (1-4).
Szombathely, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette:
Takács, Janitz (Richter).

HVSE: Németh K. - Czeglédi, Borsi, Halmos, Domokos. Csere: Kajáry (kapus), Dorogi. Bánfalvi, Gyurcsányi, Szimcsák, Hajmási, Schimmer. Edző: Pálmay Tamás.

Veszprém: Reveland - Bényi, Tar, Marton, Boromisza. Csere: Finta, Tatati, Boromisza, Vas. Edző: Madarász János.

Gólszerzők: Bánfalvi (4.), Szimcsák (26.), Domokos (29.), Halmos (32., 33.), ill. Vas (5., 10.), Marton (6., 17.), Tatai (31., 38.), Finta (35., büntetőből), Bomisza (37.).

Kiállítva: Szimcsák (40.)

A találkozót idegesen kezdték a csapatok. A több alapemberét eltiltás miatt nélkülöző Haladás higgadt le előbb, kapujához szegezte ellenfelét. De gyorsan felvette a tempót a Veszprém is. Mindkét oldalon akadtak helyzetek. Bánfalvi egy higgadt megoldással a hazaiaknak szerzett vezetést, de a Veszprém villámgyorsan fordított (6. perc: 1-2). Támadott tovább gőzerővel a HVSE, ám a védekezése nagyon szellős volt, így kedvére kontrázhatott a vendégcsapat. A harmadik ismét sakk-mattra kijátszott veszprémi gólnál aztán időt kértek a hazaiak (10. perc: 1-3).


Halmos Máté (balról) két gólt rúgott, a Haladás VSE mégis elbukta a fontos bajnoki meccset (Fotó: Horváth Csaba)



Hiába, megtört a szombathelyiek lendülete, átvette az irányítást a belelkesedett, meglehetősen keményen, motiváltan játszó Veszprém. És rúgott még egy kontragólt (17. perc: 1-4). Szenvedett a Haladás, ettől függetlenül kétszer a kapufa mentette meg a Veszprémet a góltól. Fordulás után gyorsan vészkapusra váltott a vasi gárda. Harmadszor is a veszprém, is kapufán csattant a labda. Aztán Szimcsák átlövése utat talált a nagyszerű formában védő Reveland kapujába (26. perc: 2-4). Ismét feléledtek a szombathelyi remények. Sőt, Domokos remek egyéni alakítás végén egy gólra csökkentette a hazai hátrányt (29. perc: 3-4).

Keményedett a csata, gyűltek a faultok. Gyos gólváltás után, amelyből Halmos két találattal vette ki a részét, már egált mutatott az eredményjelző (33. perc: 5-5). A Haladás vészkapussal folytatta, győzni akart. De egy könnyű síppal megítélt veszprémi büntető már sejtette, hogy elbukik a fáradni látszó Haladás. Sőt, a hajrában még kétszer a szombathelyi kapuba került a labda (38. perc: 5-8). Ezzel a vereséggel az amúgy remekül küzdő Haladás vélhetően lecsúszott a felsőházról.

Pálmay Tamás: - Sajnos nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat. És ameddig erre nem vagyunk képesek, addig nem tudunk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!