Sport

2013.12.16. 15:23

Zárás az EuroChallenge-ben

Kijev – Kedden helyi idő szerint 18 (Magyarországon 17) órakor a Kijev ellen zárja idei EuroChallenge-sorozatát az Inkognito Fashion Körmend BC kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

Egyik csapat sem juthat már tovább az EuroChallenge D csoportjából, de nem lesz tét nélküli a találkozó. Már csak azért sem, mert a Körmend épp a BC Kijev ellen szerezte eddigi egyetlen győzelmét, hatalmas hajrával, hosszabbítást kiharcolva. A kijeviek már szinte a zsebükben érezhették a győzelmet. A visszavágás vágya is motiválhatja őket, no és az, hogy egy hete a csoport veretlen együttesét, a Triumph Ljubercit is legyőzték. Ugyanakkor a Körmend sincs motiváció hiányában. A bajnokságban egyre jobb pozícióba kerül a gárda. A szombati, Jászberény elleni siker jó hatással volt a csapatra, és szeretnék, ha ez a jó hangulat a kijevi találkozó után is megmaradna.

– Az elmúlt szezonban is leginkább akkor profitáltunk a sorozatból, amikor az már véget ért, mert a hazai bajnokságban hasznát tudtuk venni – mondta Hencsey Tamás, vezetőedző.

– Bár az idén szerettünk volna egy kicsit előbbre jutni, de sajnos elsősorban a Medgyestől elszenvedett hazai vereségünk miatt ez nem sikerült. A fiúk vasárnap nem edzettek, hétfőn kora reggel pedig útnak indultunk. Este edzhetünk egyet a mérkőzés helyszínén, és kedden is lesz tréning. Betegsége miatt a csapatkapitány, Fodor Gergely nem tartott velünk. Az ellenféllel kapcsolatban kicsit meglepett, hogy nagyon kevés pontot hozó mérkőzésen legyőzték a Ljubercit. Nem tudom, az orosz csapat mennyire volt motivált, hiszen mindenki játszott náluk, de nem hozták a legjobb formájukat azon a találkozón. Mi biztosan motiváltak leszünk, mert szeretnénk győzelemmel zárni ezt a sorozatot, ami a klub és a szurkolóink szempontjából is fontos lehet, és újabb lökést adhat a csapatnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!