Sport

2014.02.18. 17:55

Jubileumi arany ülőröplabdában

Békéscsaba - A megalakulásának 20 éves jubileumát idén ünneplő Sprint SC történelmi sikert aratott fennállása első Magyar Kupa-győzelmével.

Horváth Erika

Sprint SC- Mozdulj SE 3:2 (23, 24, -21, -18, 12). Békéscsaba, 1000 néző, ülőröplabda Magyar Kupa-döntő, vezette: Benkő, Bukodi.

Sprint: Kovács L., Döbröntey, Gőczi R., Sipos, Werkman, Schützenhoffer. Csere: Kovács J., Biczó. Edző: Gőczi István.

A két döntős közül a váciak számítottak esélyesebbnek. Egyrészt, mert az elmúlt két évben ezüstérmesek lettek a most a működését szüneteltető Piremon mögött, a szombathelyiek pedig egy negyedik és egy harmadik hellyel zártak. A 20. évébe lépett Sprint SC történetében eddig egy ezüst volt a legjobb kupaeredmény. A bajnokságot is a Mozdulj SE vezeti, miután 3:2-re legyőzte a vasiakat is.

A finálét munkahelyi kötelezettsége miatt ki kellett hagynia a csapat egyik meghatározó játékosának, Bíró Péternek. A sérüléséből visszatért Kovács József csereként volt bevethető. A nagy érdeklődés feldobta mindkét csapatot, és nagyon színvonalas ülőröplabdával szolgálták ki a közönséget.

A Sprint SC sporttörténelmet író, kupagyőztes csapata. Balról: Biczó Zoltán, Werkman Viktória, Schützenhoffer Antal, Döbröntey István, Gőczi Roland, Kovács József, Sipos Zoltán és Kovács László (Fotó: Sprint SC)

 

Az első kettő szett nagyon szoros volt, de végig a szombathelyiek vezettek egy-két ponttal, és előnyüket a játszmák végéig meg is tudták tartani (25-23, 26-24). A harmadik játékrészben is fej fej mellett haladt a két csapat. A végjátékban a sprintesek minél előbb le akarták zárni a mérkőzést. Ez kapkodáshoz vezetett, amit a váciak kegyetlenül kihasználtak (21-25). A magára találó ellenfél a negyedik játszmában rögvest magához ragadta a kezdeményezést, és végig vezetve harcolta ki a mindent eldöntő ötödik játszmát (18-25). A szombathelyiek lelkierejét dicséri, hogy a rövidített játékban nagyon összekapták magukat; és 4-1-re elléptek. A váciak mindent megpróbáltak a felzárkózásért, de a vasiak hárompontos előnye kitartott a szett végéig (15-12).

Az idén 20 esztendős Sprint SC sporttörténeti sikert aratott, fennállása során először hódította el a Magyar Kupát. A döntő legjobb játékosa is a szombathelyi csapatból került ki, Kovács László lett a különdíjas.

Gőczi István: - A váciakkal az utóbbi két-három évben mindig szoros meccseket vívunk, de eddig rendre alulmaradtunk. Fogadkoztak a srácok, hogy most megszakítják a nyerő szériájukat. Nagyon-nagy öröm, hogy sikerült. Együtt volt a csapat, Bíró Petit is tudtuk pótolni. De a legnagyobb fegyverünk az volt, hogy amikor a legjobban szükség volt rá, sikerült higgadtnak maradni. Evés közben jön meg az étvágy; megpróbáljuk a bajnokságban is beelőzni a Mozdulj SE-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!