Sport

2014.02.11. 19:10

Zagorac kidőlt, edzőmeccset játszott a hiányos Falco

A Sopronnal játszott zártkapus edzőmeccset a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata. A beteg Zagorac kihagyta a mérkőzést, és kihagyja a Nyíregyháza elleni fontos szombati bajnokit is.

Tóth Gábor

Zseljko Zagorac a múlt héten fáradtságra, hasfájásra panaszkodott, továbbá lázzal is küszködött. A Falco KC 33 éves szlovén centere pénteken „vonult be” panaszaival a zalaegerszegi kórházba Tanai Zoltán gyúró segítségével. A komplett kivizsgálás után kiderült, Zagoracnak cisztája van, ami ráadásul begyulladt, megtelt vízzel. A dr. Szalai Zoltán főorvos vezette orvosi stáb végül úgy döntött, hogy nem kell műtét. A vizet leszívták, továbbá Zagorac infúziós kezelést kapott. A légiós fájdalma csökkent, a kezelés utáni leletei már jók, így hamarosan elhagyhatja a kórházat. Viszont sokat fogyott, legyengült, így az biztos, hogy szombaton nem léphet pályára a Nyíregyháza elleni szombati alsóházi rangadón.

Zseljko Zagoracnak pihennie kell, egy ideig nem számíthat rá a nehéz helyzetben lévő Falco KC (Fotó: Szendi Péter)

Zagorac hiánya nagy érvágás, hiszen eddig 18 mérkőzésen játszott, átlagban 34,6 percet töltött a pályán, ez idő alatt 16,2 pontig és 9,1 lepattanóig jutott.

A Falco kedd este zártkapus edzőmeccsen fogadta a Sopron gárdáját.

Falco-Trend Optika KC Szombathely–Sopron KC 86-66 (20-10, 24-20, 24-18, 18-18)
Szombathely, zárt kapuk mögött, kosárlabda edzőmérkőzés, vezette: Tóth K., Török Z., Esztergályos.
Falco: Váradi 7/3, Perl 18/12, Timberlake 14/6, Will 14/6, Szabó M. 16. Csere: Bognár 12/3, Simon K. 1, Bakk 4. Edző: Andjelko Mandics.
Sopron: Ruják 2, Molnár A. 14/3, Takács N. 8/3, Tóth G. 10, Trepák 14. Csere: Dénes 3, Boriszov 8/6, Thompson –, Thomas 2, Barovics 5. Edző: Sabáli Balázs.

A hazai csapatból Zagoracon kívül betegség miatt Simon László és Harazin, sérülés miatt pedig Bazsó hiányzott – valamint a várva-várt új irányító sem érkezett még meg.

A mérkőzésen végig a bártan játszó, jól dobó – tíz tripláig jutó – szombathelyi csapat irányított, és biztosan nyert. Igaz, a vendégeknél a kulcs-emberek, a légiósók nem töltöttek túl sok időt a pályán.

– Köszönöm a Sopronnak, hogy eljött az edzőmeccsre. A találkozó hasznos volt, amit akartunk, azt tudtuk gyakorolni. Elégedett voltam a látottakkal – értékelt a Falco KC trénere, Andjelko Mandics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!