Sport

2014.03.05. 12:30

Falco KC: Will Tamás pihenőn, Mitchell még marad

Bár a Falco-Trend Optika KC NB I. A-csoportos kosárcsapata csak kedden lép pályára, vannak azért történések a klub háza táján.

Tóth Gábor

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének fegyelmi bizottsága február 13-án Will Tamást hat mérkőzésre szóló eltiltással, és 500 ezer forint pénzbüntetéssel büntette „sportolóhoz méltatlan magatartás” fegyelmi vétsége miatt – ismeretes, a Falco KC játékosát azzal vádolja az ELTE-BEAC kosarasa, Horváth Enikő, hogy szilveszter éjszakáján megverte őt. Will az előző bajnokin, a Kaposvár ellen már nem lépett pályára, vagyis megkezdte büntetése letöltését.

– Természetesen fellebbeztünk a fegyelmi bizottság döntése ellen, Will Tamás is befizette a nem kevés, 127 ezer forintos fellebbezési díjat – árulta el dr. Popgyákunik Péter, Will jogi képviselője. – Álláspontom szerint a fegyelmi bizottság rengeteg szakmai, és súlyos eljárási hibát vétett. Lehetne részletezni a fegyelmi bizottság érthetetlen, teljességgel nonszensz lépéseit az ügyben, de most nem érdemes. A lényeg az, hogy fellebbeztünk. Azt sajnos nem tudom, hogy a fellebbviteli bizottság mikor ül össze, mikor tárgyalja a fellebbezésünket – félő, hogy nem fog sietni. Ám felmerül a kérdés: mi van akkor, ha kiderül, hogy a bizottság tévedett, tévesen, saját szabályzatát sem betartva tiltotta el a mérkőzésektől Will Tamás? Milyen kompenzáció jár ebben az esetben a klubnak, a játékosnak? – zárta dr. Popgyákunik Péter.

Lejárt a próbaidős szerződése a beteg Zseljko Zagorac helyére igazolt Jonathan Mitchellnek.. A 27 éves, 200 centis amerikai erőcsatár a Nyíregyháza és a Körmend ellen egyaránt 4 percet játszott, 2 pontot szerzett. Legutóbb, a Kaposvár ellen viszont már 32 percet töltött a pályán, 17 pontig jutott, csapata egyik legjobbja volt. Mitchell meggyőzte a szakmai stábot, marad Szombathelyen, a szezon végéig szóló szerződést kapott. Vagyis a Falco négy légióssal fut neki az alsóházi középszakasznak.

– Mitchell rossz fizikai állapotban érkezett hozzánk, de egyre jobban utoléri magát, a tudásával pedig soha nem is volt gond – árulta el Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. – Ráadásul Zagorac még messze nincs bevethető állapotban. A következő két meccsünkön, a ZTE és a Jászberény ellen még biztosan nem léphet pályára. Vagyis nagy szükségünk van Mitchellre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!