Sport

2014.05.31. 09:28

102 éves a Kőszegi SE

Kőszeg – Méltóképpen emlékezett meg a Kőszegi Sportegyesület alapításának a 102. évfordulójáról.

Tóth Gábor

Háromnapos rendezvénysorozattal, rengeteg sportprogrammal, megérdemelt, remek hangulatú ünnepléssel emlékeztek meg a Kőszegi SE alapításának 102. évfordulójáról – remekül sikerült a szülinapi buli. Az ünnephez az NB II-es kőszegi tekecsapat teljesítménye, eredménye adta meg az alaphangot, hiszen sikerrel vette a szezon utolsó akadályát, hazai győzelmével bajnokként jutott fel az NB I-be. A rossz idő miatt csupán egyetlen program maradt el, a strandröplabda, ugyanis a felázott pálya játékra alkalmatlan volt. Minden más sportversenyben viszont eredményt hirdettek.



A kőszegiek tekecsapata az NB I-be jutást is ünnepelhette


A snapszerbajnokságon 42 résztvevő közül a szombathelyi Földvárszki István diadalmaskodott. Kozmor Imre és Táncsics Péter ezúttal a 14 fős sakkmezőny élén végzett György Viktor társaságában, hármas holtversenyben. A streetball-verseny győztese a Kovács Martin, Kozmor Zsolt, Horváth Norbert trió alkotta Sördögök csapata lett. A kerékpárversenyt Füzi Blanka nyerte. A lábteniszbajnokságban a kispályás specialista FC Buntstift kulcsembere, a Kőszeg II. edzője Kozmor Ákos diadalmaskodott. Dartsban Ecker Balázs lett a bajnok. Söröshordó-hajításban Bagi Tibor ismét verhetetlennek bizonyult. A teke sprintbajnokság győztese a Horváth Zoltán, Táncsics Péter páros lett. A hétméteres dobásban (kézilabda) Szarvas Dénes célzott a legjobban.

A pénteken kezdődő, vasárnap záruló, esti bulikkal tarkított rendezvénysorozatot a szülinapi torta felszelése zárta. A Kőszegi SE kosárlabda szakosztálya pedig egy mobil palánkot kapott ajándékba a szervezőktől.– Az esős idő nem jött jól, de a különböző versenyszámokban így is 250 amatőr sportoló állt rajthoz, ez igazán szép létszám – fogalmazott a szervező tekeszakosztály nevében Táncsics Péter. – A sportnap lehetőség arra is, hogy a szakosztályok bemutatkozzanak egymásnak, a közönségnek, az egyesület tagjai, szurkolói pedig jobban megismerjék egymást. Ezt a célt teljesítette a rendezvény. Egyébként már harmadik alkalommal rendeztük meg a születésnapi bulit, hagyományt teremtettünk, természetesen jövőre is lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!