Sport

2014.05.05. 14:05

Ismert edző jön - Komoly célok az Aligátoroknál

Szombathely - Gyöngyösi András személyében július 1-jétől korábbi remek, sikeres játékos, neves edző veszi át a szakmai munka irányítását a Domino-Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületnél.

Tóth Gábor

Gyöngyösi András neve ismert a sportágban. A korábbi 240-szeres válogatott vízilabdázó Világkupa-győztesnek, világbajnoki bronzérmesnek, kétszeres Eb-másodiknak, háromszoros olimpiai résztvevőnek vallhatja magát (az 1988-ban ötödik, az 1992-ben hatodik és az 1996-ban negyedik helyezett válogatott tagja volt). Játékos pályafutása legeredményesebb éveit Olaszországban töltötte, kilenc évig a Pro Recco gárdájánál légióskodott. Edzőként az FTC (Magyar Kupa-ezüst), a Szeged (bajnoki bronz), a Debrecen és a német Spandau gárdáját irányította. A 46 éves Gyöngyösi András péntektől hétfőig az AVUS vendége volt, a felek megismerkedtek egymással, és mindenben meg is egyeztek.

Balról az új vezetőedző, Gyöngyösi András, a klub irányítója, Juhász Tibor és Sztojadinov Nikola edző. Fotó: Baranyai Miklós

– Örömmel fogadtam a szombathelyi klub invitálást, hiszen a legutóbbi két munkahelyemen, Debrecenben és Spandauban sem sikerült befejeznem a munkát, itt vélhetően nem lesz ilyen probléma – fogalmazott Gyöngyösi András. – Egyébként Debrecenben hasonló feladat várt rám, mint a vasi megyeszékhelyen, csak ott a semmiből építettem fel egy OB I-ben is eredményes, minőségi utánpótlással rendelkező együttest. Szombathelyen azért más, sokkal jobb a helyzet, hiszen itt már lerakták az alapokat, remek edzői stábot toboroztak össze, jók a körülmények, széles és egyre eredményesebb az utánpótlásbázis – persze fejlődni mindig lehet. A feledatom sokrétű lesz. Szakmai igazgatóként kell majd felügyelnem, irányítanom a munkát a különböző utánpótláscsapatoknál, és edzőként egy olyan felnőtt, helyi játékosokra épülő csapatot kell felépítenem az OB II-ben, amely gyorsan feljut az OB I/B-be, majd belátható időn belül az OB I-ben szerepelhet. Szombathely városát szeretném felvezetni a magyar vízilabda térképére.

– Egy elismert, sikeres, tapasztalt, ám sikeréhes, motivált edzőt szerettünk volna a klub élére állítani. Gyöngyösi András megfelel ezeknek a kritériumoknak – árulta el az AVUS klubvezetője, Juhász Tibor. – Komoly céljaink vannak, ennek megfelelően a 2014/2015-ös szezonban nevezünk az OB II-es felnőtt bajnokságba. Maradéktalanul csak akkor leszek elégedett, ha hamarosan az élvonalban is meghatározó klubbá válunk. Most ez a terv talán megmosolyogtatónak tűnik, de csak komoly célokért érdemes dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!