Sport

2014.05.19. 15:49

Négy vasi ifi utazhat Bakuba

Szombathely – A hétvégén teljessé vált az ifjúsági olimpia európai atlétikai kvalifikációs versenyén résztvevő magyar csapat.

Horváth Erika

Vas megyéből négy versenyző utazhat. Augusztus 16–28-án a kínai Nanking lesz a házigazdája a második nyári ifjúsági olimpiai játékoknak. A 27 sportágban rendezendő monstre rendezvényre csak szigorú kvalifikációs rend alapján lehet bekerülni. Az atlétáknál például május 31-én és június 1-jén az azerbajdzsáni Bakuban rendezik meg az európai kvalifikációs versenyt, amelyen ott lesznek a magyarok is. Az utolsó nyitott kérdések a hétvégi versenyekkel lezárultak: eldőlt, hogy Vas megyéből négyen vehetnek részt a bakui versenyen. A tavalyi európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) kalapács- és diszkoszvetésben is aranyérmes Halász Bence automatikusan csapattag, s mind a két számban szerepel. Kalapácsvetésben indulhat még a Dobó SE két másik versenyzője: Németh Eszter, valamint Szentivánszky Péter, aki klubtársával, Rába Dániellel szemben megnyerte a hétvégi válogatót. Rajthoz állhat a SZoESE futója, Molnár Zita is 3000 méteren. A HVSE 400-asának, Boda Boldizsárnak viszont nem sikerült az utolsó, debreceni versenye. így itthon marad. A magyar csapat kísérői között ott lesz Németh László edző, illetve Lengyák György a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás szakreferense csapatvezetőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!