Sport

2014.05.27. 16:50

Kiss Norbert remek kezdése: futamgyőzelmek, pole pozíciók

Remekül kezdte a 2014-es kamionos Európa-bajnokságot a sorozat egyetlen magyar csapata, az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén az olaszországi Misanoban kezdetét vette a kamion Európa-bajnokság idei versenysorozata. Az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert kifejezetten remek eredményekkel nyitotta a 2014-es szezont.

A szombati időmérőn megszerezte a pole pozíciót, az első rajtkockát. Az első futamon remekül kapta el a rajtot, körről körre lépett meg a mezőnytől. Ám technikai hiba miatt (az első laprugó tört el) „csak” az ötödik helyre hozta be a MAN kamiont. A második futamon – a fordított rajtrács miatt – a negyedik helyről rajtolt, végül magabiztosan több másodperces előnnyel nyert. Vasárnap újabb erődemonstrációt tartott a magyar csapat, az időmérőn ismét Kiss Norbert bizonyult a leggyorsabbnak. Ráadásul ezúttal nem szólt közbe a technika, így a rajt-cél győzelmet aratott az első futamon. A második futamon aztán „aprították” őt becsülettel a riválisok, nekimentek (emiatt defektet kapott), kilökték a pályáról, így a 10. helyen zárt. Kiss Norbert az első versenyhétvége után a második helyen áll a bajnokságban, a hátránya mindössze 3 pont az élen álló Európa-bajnok Hahntól.

Kiss Nobert boldogsága teljesen érthető, remekül versenyzett, a dobogó tetejére állhatott (Fotó: Oxxo Energy Truck Race Team )

– Nagyon elégedett vagyok az első versenyhétvégével, mondom ezt annak ellenére, hogy szombaton technikai problémánk is volt – fogalmazott a 29 esztendős Kiss Norbert. – Remekül össze lett rakva a jármű, nagyon gyors a kamion. Dominálunk az időmérőkön, de versenyszituációban is kiválóan működik. Ráadául még több ötlet is van a tarsolyunkban, vagyis bőven lesz lehetőségünk fejlődni, gyorsulni. A riválisok is elismerték, jelen pillanatban az egyik legjobb kamion a miénk a mezőnyben. Nagy a boldogság a csapatnál, de tudjuk, hogy még csak az út elején járunk. Nyolc versenyhétvége vár ránk, még nem nyertünk semmit, korai ünnepelni. Az egész csapat nagyon motivált, így bizakodva várom a folytatást. Hamarosan utazunk Spanyolországba, a navarrai pálya nekünk mindig feküdt, remélem, hogy ezúttal is így lesz. A jó rajttal mindenestre jeleztük a mezőnynek, hogy mi is bejelentkeztünk az Eb-címért.

Az Európa-bajnokság állása, pilóták: 1. Jochen Hahn (német, MAN) 42 pont, 2. Kiss Norbert (magyar, MAN) 39, 3. Antonio Albacete (spanyol, MAN) 33. Csapatok: 1. Team Reinert Adventure MAN 70 pont, 2. Truck Sport Lutz Bernau MAN 68, 3. Buggyra Int. Racing System Freightliner 65, 4. OXXO Energy Truck Race Team MAN 46. A következő futam: június 7., Navarra, Spanyolország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!