Sport

2014.06.20. 13:35

Díjugrató sikerek az 59. Zágráb Derbyn

Zágráb - Az 59. Zágráb Derby elnevezésű díjugratóversenyen remek teljesítményük révén meghívást kaptak a Jáki Lovas Klub versenyzői a horvát bajnokság döntőjére is.

Horváth Erika

Öt ország díjugratói vettek részt az 59. Zágráb Derbyn - ahol rajthoz állt a Jáki LK három versenyzője is. Összesen hét dobogós helyezéssel tértek haza. Bosits Bíborka a kezdő lovas kategóriában Ami nevű pónija nyergében első helyen végzett. Bosits Boglárka a bronz tour ifjúsági kategóriában Cortina nevű lovával második lett, a silver tour ifjúsági rangsorban pedig Tekergővel az első, Cortinával a második helyet szerezte meg. Fajka Dávid a bronz Tour pénteki nyitónapján Quichot Z nyergében szerezte meg az első helyet, majd vasárnap a záró napon újra első helyen végzett Chutterflyt lovagolva.

Fajka Dávid Leonardo H nyergében ünnepel (Fotó: Jáki Lovas Klub)

A szombati napon bonyolították le az 59. Zágráb Derby legnívósabb, legnagyobb érdeklődéssel kísért versenyét. Az 1150 méter hosszú, 26 ugrásból álló pályán Fajka Dávid Leonardo H nyergében az előkelő harmadik helyet szerezte meg. A horvát lovasszövetség elnöke a magyar lovasok teljesítményét, felkészültségét elismerendő, mindhármukat meghívta a horvát bajnokság döntőjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!