Sport

2014.06.15. 17:30

Kötélugrás: Simon Tira és Kiss Bianka sikere

Simon Tira nyerte a második alkalommal megrendezett kötélugró párbajt, Kiss Bianka világcsúcsot ért el ülve ugrókötelezésben.

Horváth Erika

A Szombathelyi Kötélugró Klub másodszor rendezte meg a Dolce Vezzo kötélugró párbajt a Király utcában. A verseny lényege, hogy olyan trükköt, kombinációt, elemet mutasson a versenyző ellenfelének, amit ő nem tud utánozni. Három korcsoportban (mini, gyermek, serdülő) egyenes kieséses rendszerben, remek hangulatban zajlott a verseny. A helyezettek. Mini: 1. Szentgyörgyvölgyi Zora, 2. Soós Csenge, 3. Varga Laura. Gyermek: 1. Bakó Lili, 2. Gyurkó Flóra, 3. Vámosi Virág. Serdülő-ifi: 1. Simon Tira, 2. Komlósi Kata, 3. Tóth Boglárka.

Kiss Bianka új világcsúcsot ért el ülvekötelezésben (Fotó: Gyurkó Mónika)

A verseny után – amelynek abszolút győztese Simon Tira lett – a klub tagjai közül néhányan kísérletet tettek az „ülve ugrókötelezés” világcsúcsának megdöntésére. Kiss Bianka sikerrel járt – 30 másodperc alatt 95-ször pörgette át a kötelet ülő helyzetben maga alatt. Ezzel átadta a múltnak a régi, 71-es rekordot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!